Gündem Yanlış teşhisi spor müdürü inceleyecek!

Yanlış teşhisi spor müdürü inceleyecek!

01.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapan Psikiyatri Uzmanı Dr. Şahut Duran’a, bir hastasına yanlış teşhis ve tedavi uygulandığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Duran’la ilgili şikâyeti incelemesi için ise Şehzadeler Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü görevlendirildi.

Yanlış teşhisi spor  müdürü inceleyecek

‘Ciddiyetsizliktir’
Bu durum karşısında çok şaşırdığını belirten Dr. Şahut Duran, “Ağustos’ta cezaevinde yatan bir mahkumu tedavi ve rapor almak amacıyla getirdiler. ‘Kendisine zarar verme’ gibi şikayetleri olan bu mahkum bir süre tedavi gördü, heyet raporu da aldı. Kendisine ‘antisosyal kişilik bozukluğu’ teşhisi konuldu. Ancak, hasta bir süre sonra kendisine yanlış teşhis ve tedavi uygulandığı iddiasıyla şikayette bulunmuş. Mahkumun şikayeti cezaevi müdürlüğü aracılığıyla savcılığa gönderildi ve alakalı olmamasına rağmen Şehzadeler Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü, konuyu incelemesi için görevlendirildi. Böyle bir görevlendirme zaman kaybıdır. Tıp alanında yanlış teşhis ve tedavi ile ilgili şikayet edilen konuya bir beden eğitimi mezununun görevlendirilmesi ciddiyetsizliktir” dedi.
‘İlaç yüzünden’
Hastaya ‘yeşil reteçe’ ile satılan ilaç yazmadığı için bu şikayetin yapıldığını düşündüğünü belirten Dr. Duran, “Cezaevinde yeşil reçeteli ilaçların kötüye kullanılmasıyla ilgili problemler yaşanmaktadır. Yeşil reçeteli ilaçların yazılmasının kesilmesinden sonra mahkumlarda bu tarz şikayetler arttı. Hastaya istediği ilacı yazmadıkları gerekçesiyle birçok doktor hakkında şikayetler yapıldı” diye konuştu.
‘Çok şikâyet var’
Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise gelen şikâyetleri incelemeleri için daire müdürlerini sırayla görevlendirdiklerini söyledi. Sağlık alanından çok fazla şikâyet geldiğini kaydeden Çorumluoğlu, “Hepsini aynı kişiye verdiğimiz zaman esas işini yapamıyor. Dolayısıyla belli bir sıramız var. Sıra kimdeyse ona veriyoruz. Bu olayda da doktorun suçunun olmadığı ortaya çıkmış. Ama bizim düzenimiz bu. Sağlıktan gelen dosyaların hepsini sağlıkçıya verdiğimiz zaman, bu kişi soruşturma mı yapacak yoksa işine mi bakacak? Böyle bir sistem kurduk, değiştirmeyi de düşünmüyoruz” dedi.

Yazarlar