Ekonomi Yapay zekayı  ceplere attı!

Yapay zekayı  ceplere attı!

18.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Huawei, Mate serisinin son modelleri Mate 10 ve Mate 10 Pro’yu tanıttı. Almanya’nın Münih şehrinde lanse edilen cep telefonu modelleri, Huawei’nin ilk yapay zeka mobil bilgi işlem platformu olan Kirin 970’e sahip.

Yapay zekayı  ceplere attı

İki telefon da yapay zeka tabanlı işlemcisi sayesinde derinlemesine anlama ve makinesel öğrenme özelliği sunuyor. Mate 10 ve Mate 10 Pro ve Porsche Design Mate 10, Kirin 970 yongaseti ve Emui 8.0 yenilikçi donanımını birleştiren yapay zeka cihazları olarak öne çıkıyor. Huawei Mate 10 serisi, yeni Leica çift kamera teknolojisini entegre ederken üstün ürün performansı ve uzun pil ömrü geleneğini devam ettiriyor.

Yeni bir dönem

Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu, yapay zekanın artık sanal bir konsept değil günlük yaşantımızla iç içe geçmiş bir olgu haline geldiğini belirterek, “Yapay zeka kullanıcı deneyimini zenginleştirebilen, değerli hizmetler sunabilen ve ürün performansını artırabilen bir dünya sunuyor. Huawei Mate 10 serisi, akıllı telefonların yeni bir çağını başlatan ilk mobil yapay zekaya sahip ‘sinirsel ağ işleme birimi’ sunuyor” dedi. İki model de Kirin 970 işlemcisi tarafından desteklenen daha hızlı mobil deneyim yaşatacak.

Haberin Devamı

Çift kameraları var

Yapay zekayı  ceplere attı


- Huawei Mate 10, ince çerçevesi, 16:9 görüntüsü ile 5.9 inç ekrana sahip. 6 inç’lik Mate 10 Pro ise, 18:9 OLED ekran, yüksek ekran-gövde oranı ve dinamik video izleme için HDR10 özelliklerini barındırıyor. Cihazların, ergonomik bir tutuş için dört kenarında simetrik bir biçimde kavis verilmiş bir 3D cam gövdesi bulunuyor. Cihazların arkasında yeni Leica çift kamerayı vurgulamak için yansıtıcı bir bant tasarımı var. Mate 10 Pro, IP67 su ve toza dayanıklı.

- Telefonların çift lenslerini üretmek için Leica ile işbirliğine devam edildi. 12 Megapiksel ve 20 Megapiksel tek renkli sensörleri, dünyanın en büyük çift f/1.6 diyaframını, yapay zeka destekli Bokeh Efekti ve yapay zeka destekli dijital zoom’unu ve optik görüntü sabitleyici sistemini biraraya getirdi. Nesneye ve ortama göre otomatik olarak kamera ayarlarını seçen yapay zeka destekli yeni gerçek zamanlı ortam ve nesne tanıma özelliğine sahip.

- Mate 10 ve Mate 10 Pro, kullanıcı davranışlarını algılayan 4.000 mAh yüksek yoğunluklu bir pille birlikte sunuluyor.
İki model de Android 8.0 ile çalışan tamamen yeni EMUI 8.0 ile piyasaya çıktı.

- Huawei ayrıca üç adet Mate 10 aksesuarını piyasaya sundu. EnVizion 360 kamera, güç bankası ve akıllı ölçek.

Haberin Devamı