Ege ‘Torbalı, yatırımlarla çekim merkezi oldu’

‘Torbalı, yatırımlarla çekim merkezi oldu’

04.06.2017 - 04:50 | Son Güncellenme:

Başkan Görmez, “Torbalı, bölgede bir sinerji oluşturdu. Özellikle konut yatırımcıları ilçeye akın ediyor” dedi

‘Torbalı, yatırımlarla çekim merkezi oldu’

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçenin pek çok yatırımla çekim merkezi olduğunu söyledi. Sağlık, eğitim, ulaşım, tarım, turizm, çevre, spor, sanayi ve altyapı alanlarında devam eden 135 projeden örnekler veren Başkan Görmez, “Kamu ve belediye yatırımlarında tam bir sıçrama yaşanıyor. İlçe öylesine hızlı gelişiyor ki, sadece yatırımcıların değil, yaşam kalitesini artırmak isteyenlerinde akınına uğradı” dedi.
Torbalı’nın bölgede bir sinerji oluşturduğunu vurgulayan Adnan Yaşar Görmez, “Özellikle konut yatırımcıları ilçeye akın ediyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Şantiye alanı gibi’

İZBAN’ın Torbalı’ya akını hızlandırdığını kaydeden Başkan Görmez şunları söyledi: “Göreve geldiğimizde nüfus 140 bin dolayındaydı. Şimdi 170-180 bini aşan, İzmir’in en hızlı gelişen ilçesi. Şantiye alanı gibi. Bir Selçuk nüfusu kadar artış oldu ve bu devam ediyor.”

Fırıncıya son çağrı!

Belediyenin gücünü aşan yatırımlarda merkezi hükümetin desteğini almaya çalıştıklarını dile getiren Görmez, şöyle devam etti: “Fetrek Çayı, Sultanlar Vadisi Projesi, Devlet Hastanesi, Huzurevi’nin işletilmesi, SGK binası gibi oldukça sağlıklı işleyen projelere şimdi Ayrancılar Gençlik Merkezi’de eklendi. İnşaatına başlandı. Karayollarına dair ciddi yatırımlar yapılıyor. Çoğu meydanlarımızı bitirdik. Ayrancılar, Atatürk, Çapak, Yazıbaşı, Pancar, Karakuyu’da meydan projelerini hayata geçirdik. Torbalı meydanı bitmek üzere.” 250 yataklı devlet hastanesi için son hazırlıkların yapıldığını belirten Başkan Görmez, hastanenin yanı başında kurşun fabrikası ruhsatına izin verilmesini eleştirdi. Fırıncı esnafına da çağrıda bulunan Görmez, “Fiyatları düşürmezlerse vatandaşlarımızdan gelen talebi yerine getireceğim” dedi.