Ekonomi Yapı Kredi’nin kredileri 256.1 milyara yükseldi

Yapı Kredi’nin kredileri 256.1 milyara yükseldi

29.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yapı Kredi’nin toplam nakdi ve gayrinakdi kredileri yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artışla 256.1 milyar liraya, toplam mevduatı ise yüzde 4 yükselerek 163.5 milyar liraya çıktı. Yapı Krediden yapılan açıklamaya göre, bankanın sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 14.4’e çıkarken, net kârı 1 milyar lira oldu.

Yapı Kredi’nin kredileri 256.1 milyara yükseldi

Yapı Kredi CEOsu Faik Açıkalın, Hasat Zamanı stratejisi kapsamında yılın ilk çeyreğinde de sürdürülebilir performansa dönük yapılan yatırımların başarılı sonuçlarını almaya devam ettiklerini söyledi. Açıkalın, şunları söyledi:

“Yılın ilk üç ayında, toplam aktiflerimiz yıl sonuna kıyasla yüzde 4 yükselerek 281 milyar TL’yi aştı. Toplam nakdi kredi hacmimiz hem şirket, hem de bireysel kredi artışı ile desteklendi. Böylelikle bu rakam, sene sonundan bu yana yüzde 4 artarak 183.7 milyar TLye ulaştı. Bu dönemde sağlanan Kredi Garanti Fonu imkanını da aktif olarak kullanarak KOBİ ve ticari müşterilerimize ek fırsatlar sunduk. Fonlama kaynaklarının çeşitlendirilmesine önem vermeye devam ettik. Zorlu faaliyet ortamına rağmen 5 yıl vadeli 600 milyon dolar tutarında Eurobond ihracı gerçekleştirerek Yapı Krediye ve Türkiye ekonomisine güveni bir kez daha teyit ettik.”