13.06.2018 11:56 | Son Güncelleme:
AA

Yapması çok zahmetli ama paylaşılamıyor

Sinop'ta  balıkçılar tarafından kefalin yumurtalarının tuzlanıp kurutulmasıyla yapılan  havyar, kilogramı 600 liradan satışa sunuluyor

Karadeniz'de balıkçılar tarafından avlanan kefalin  yumurtalarının tuzlanıp kurutulmasıyla yapılan havyar, kilogramı 600 liradan  alıcı buluyor. 

Kentte balıkçılık yapan İbrahim Gündoğdu, AA muhabirine, havyarların  genellikle haziran ve temmuz aylarında hazırlandığını söyledi.

Son yıllarda havyar fiyatında artış yaşandığını, bunun da kefalin  azalmasından kaynaklandığını anlatan Gündoğdu, geçen yıl kilogramı 500 lira olan  havyarın bu sene 600 liradan satıldığını kaydetti.

 Havyar yapmanın zahmetli ve zaman isteyen bir iş olduğunu vurgulayan  Gündoğdu, "Havyar çok değerli olmasından ötürü pahalı. Aynı zamanda yapması çok  zahmetli. Önce tuzluyoruz, daha sonra kurutarak satışa hazır hale getiriyoruz. Şu  ana kadar 9 kilogram hazırladım. 2-3 kilogram civarında sattık. Vatandaşımız  tabii ki almak istiyor ancak fiyat pahalı geliyor." dedi.

  

Bu habere ifade bırak
  • 5Mutluyum
  • 9Şaşkınım
  • 1Kararsızım
  • 18Kızgınım
  • 1Üzgünüm
Toplam Oy34