Kayseri "YAPTIKLARIMIZI YAPAN ÇIKMADI"

"YAPTIKLARIMIZI YAPAN ÇIKMADI"

27.03.2014 - 12:09 | Son Güncellenme:

.

YAPTIKLARIMIZI YAPAN ÇIKMADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ilçe mitinglerini Akkışla ve Sarıoğlan ile tamamladı. Yaptığı konuşmada geçmişteki belediyecilik anlayışı ile bugünü karşılaştıran Başkan Özhaseki, ideolojik belediyeciliğe son verdiklerini söyledi. Devasa projelere imza attıklarını ifade eden Başkan Özhaseki, Türkiye'de hiçbir belediyenin cesaret edemediği işlere imza attıklarını kaydetti.
Akkışla'da davul-zurna ve halaylarla yapılan karşılamanın ardından miting alanına geçildi. Mitinge Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, ilçe başkanları ve belediye başkan adayları katıldı. Akkışla Belediye Başkan Adayı Ali Ergül "Sandıktan AK Parti çıktığında ilçemize AK hizmetler getireceğiz" diyerek hemşehrilerinden destek istedi.
"SORUNU OLANIN YANINDA OLACAĞIZ"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise eskiden Büyükşehir'in yetkisi olmadığı için ilçe ve köylere hizmet edemediğini hatırlatarak, "Şimdi yeni kanunla ilçeler Büyükşehir'e bağlandı. Cenabı Hakk yeni bir kapı açtı. İnşallah sizlere hizmet edip duanızı alacağım. Kanun bizi sizinle bir araya getirdi. Bundan sonra iyi günde kötü günde beraberiz. Bir sorununuz olursa Haseki kardeşiniz yanınızda olacak" dedi.
Belediye başkanlığına başladığı günleri hatırlatan Başkan Özhaseki, bir zamanlar ideolojik belediyecilik yapıldığına dikkat çekerek, "Başkanlığa başladığım ilk yıl gördümki, işe gelmeden maaş alanlar vardı. Belediyeler borçluydu. Benden ilk randevu alanlar haciz memurları ve alacaklılardı. Şehrin yarısı gecekonduydu ve altyapısı yoktu. Şimdi bu sorunların hiçbirisi kalmadı. Bazen ilçelerde 'Haseki Başkan 11 ilçenin yüzlerce köyün yolunu suyunu nasıl yapacak' diyorlarmış. Kayseri'de cumhuriyet tarihinden bu yana 3 bin yol yapılmıştı. Biz göreve geldik ve bugüne kadar 4 bin yeni yol yaptık. Benim söz verip de yerine getirmediğim tek bir iş yok. Bunların hepsini yaparız, önemli olan iyi niyet ve gayret" diye konuştu.
SARIOĞLAN'DA BÜYÜK İLGİ
Akkışla mitinginin ardından Sarıoğlan'a geçildi. Belediye başkan Adayı Ali Taştan, Sarıoğlan'ı Türkiye'nin en hızlı gelişen ilçesi yapacaklarını ifade ederek, önümüzdeki beş yılda ilçenin hizmete doyacağını kaydetti.
Sloganlar altında konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise yeni Büyükşehir yasasının 30 Mart'tan sonra Büyükşehir ile Sarıoğlan'ı kardeş yapacağını ifade ederek, "İnşallah bugünden sonra ayrılmak yok" diye konuştu. Sarıoğlan'a yapmayı düşündükleri projelerden de bahseden başkan Özhaseki, Sarıoğlan-Kayseri banliyö hattı ile ulaşımın kolaylaşacağını söyledi.
Kayseri'de hizmet belediyeciliği yaptıklarını belirten Başkan Mehmet Özhaseki, "Türkiye'de hiçbir belediyenin cesaret edemediği devasa işler yapıyoruz. Stadyumu, Yamula Barajı'nı, Erciyes Kayak Merkezi'ni yaptık. Serbest Bölge'yi, ikinci devlet üniversitesini kurduk. Böyle hizmetler yapan Türkiye'de bir belediye yok. Bunları yapmak kolay değil. Son 10-15 yıldır ortaya koyduğumuz projelerle şehrimiz büyüyor, gelişiyor" dedi.