Gündem ‘Yaralı ceylanını kimlere bıraktın?’

‘Yaralı ceylanını kimlere bıraktın?’

15.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Dicle ilçesi kırsalında önceki gün düzenlenen operasyonda PKK’lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi ile şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş (28) ile uzman çavuşlar Fatih Uysal (24) ve Kadir Çakı (26) için dün Diyarbakır ‘da uğurlama töreni düzenlendi.

‘Yaralı ceylanını kimlere bıraktın’

Törene bebeğiyle birlikte katılan şehit Kadir Çakı’nın eşi Hanife Çakı ağıt yaktı. Şehidin eşinin, “Ağlamayacağım. Seni bırakmayacağım, köyümüze düğünümüze götüreceğim. Bu, son ayrılığımız demiştin ama son değilmiş, canım içi. Yaralı ceylanını sen kime bıraktın?” sözleri gözleri yaşarttı.

Haberin Devamı

Uğurlandılar

Törenin ardından, Şehit Uysal’ın cenazesi Antalya’ya, Şehit Çakı’nın cenazesi Amasya’ya, Şehit Ufacık’ın cenazesi Konya’ya uğurlandı. Şehit Çakı’nın cenazesi askeri uçakla Merzifon Havalimanı’na getirildi. Eşi Hanife, 2 yaşındaki oğlu Alparslan Çakı’nın eşlik ettiği şehidin cenazesini, havalimanında şehidin annesi Behiye, babası Bekir, kardeşleri Abdullah ve Ayşegül Çakı ile yetkililer karşıladı. Şehidin naaşı, Amasya’nın Beldağı köyünde gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.

Şehit Ümmet Ufacık’ın cenazesi Akşehir Yeni Mahalle’deki baba evine getirilerek helallik alındı. Anne Gülay Ufacık ve baba Bahattin Ufacık da oğullarının cenazesini görünce gözyaşlarını tutamadı. Şehit Ufacık, yaklaşık 5 bin kişi katıldığı cenaze törenin ardından Akşehir Şehitliği’nde defnedildi.

Haberin Devamı

‘Yaralı ceylanını kimlere bıraktın’
Şehit Fatih Uysal’ın cenazesi de askeri uçakla Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na getirildi. Cenazeyi baba Mustafa ve anne Gülsüm, kardeşler Zeliha, Zehra ve Mehmet Uysal ile şehidin eski eşi Arzu Yılmaz ve 3.5 yaşındaki kızı Ada’nın yanında çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Şehidin askeri üniforma giyen kızı Ada babasının tabutunu sevdi. Uysal’ın cenazesi, daha sonra Alanya’ya götürüldü. Uysal’ın cenaze namazı, ikindi vakti Gürses Camii’nde kılındı. Şehit Uysal gözyaşlarıyla toprağa verildi.