Gaziantep Yaralı Suriyeliler "İyilik Evi"Nde Ücretsiz Konaklıyor

Yaralı Suriyeliler "İyilik Evi"Nde Ücretsiz Konaklıyor

02.07.2017 - 11:37 | Son Güncellenme:

Ülkelerindeki iç savaşta yaralanarak Gaziantep'e getirilen Suriyelilere, tedavileri boyunca refakatçileriyle İhsan ve Hizmet Derneğinde ücretsiz konaklama imkanı sunuluyor Suriyeli gönüllü bir doktorun da görev yaptığı, sığınmacıların ilaç, yeme içme gibi ihtiyaçlarının karşılandığı "iyilik evi"nde, geçen yıl 800 kişiye hizmet verildi Dernek Başkanı Kırmızı: "Kentte yetim çocuklara ya da yardıma muhtaç, evleri olmayan ailelere de barınma imkanı sağlıyoruz"

Yaralı Suriyeliler İyilik EviNde Ücretsiz Konaklıyor

GAZİANTEP (AA) - ÖZKAN BEYER - Ülkelerindeki iç savaşta çeşitli yerlerinden yaralanarak Gaziantep'e getirilen Suriyeliler, "iyilik evi" olarak bilinen İhsan ve Hizmet Derneğinde, tedavileri boyunca refakatçileriyle ücretsiz konaklayabiliyor.

Haberin Devamı

Gaziantep'te yaklaşık 3 yıl önce hizmete açılan İhsan ve Hizmet Derneği, başta ülkelerindeki iç savaşta yaralananlar olmak üzere ihtiyaç sahibi Suriyelilere kucak açıyor.

Dört katlı, 70 yatak bulunan binada hizmet veren dernek, kentte tedavileri süren Suriyeliler ve refakatçilerine barınma imkanı sağlıyor.

İlaç, yeme içme ve tercümanlık gibi hizmetlerin ücretsiz sunulduğu dernekte, Suriyeli gönüllü bir doktor da görev alıyor.

Dernek Başkanı Ali Kırmızı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin yardımlaşma amacıyla kurulduğunu belirtti.

Suriye'den gelen yaralılara kucak açtıklarını dile getiren Kırmızı, "Suriye'den gelen yaralılar, kentte kalacak yerleri olmadığından dernekte kalıyor. Tedavileri bitene kadar kendilerine hizmet veriyoruz. Yine kentte yetim çocuklara ya da yardıma muhtaç, evleri olmayan ailelere de barınma imkanı sağlıyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Tedavileri sona eren Suriyelilerin dernekte kalmasına izin vermediklerini, yerlerine ihtiyacı olanları aldıklarını anlatan Kırmızı, geçen yıl 800 Suriyeliye hizmet verdiklerini kaydetti.

Kırmızı, "Hayırseverlerden gelen yardımlarla ayakta duruyoruz. Bizim de zorlandığımız durumlar oluyor. Türk milleti, neciptir. Kardeşine sahip çıkan bir millettir." ifadelerini kullandı.

- "Türklerden Allah razı olsun"

Suriyeli gönüllü doktor Abdullah Münir, dernekte kalanların tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.

Gaziantep'te tedavi gören Suriyeli hastaların ilaç takip ve pansumanlarını yaptığını bildiren Münir, iyileşenlerin ise Suriye'ye döndüğünü söyledi.

Dernekte kalan Muhammed Selim ise Suriye'nin Halep kentinde bir yıl önce yakınında patlayan bomba nedeniyle bacağından yaralandığını dile getirdi.

Tedavisi için aralıklarla Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine geldiğini belirten Selim, "Ailem Suriye'de, ben kardeşimle buradayım. İyileşince yanlarına gideceğim. Dernekte tüm ihtiyacımızı karşılıyorlar. Türklerden Allah razı olsun, her zaman bize yardımcı oluyorlar." diye konuştu.