Gündem Yaralıyı kepçeyle taşıdılar

Yaralıyı kepçeyle taşıdılar

22.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da TÜİK Başkanlığı’nın TOKİ tarafından yapılan merkez hizmet binası inşaatında çalışan Hüsnü Allak, delgi makinesine sıkıştı. Ağır yaralanan işçi, ambulans kaza alanına giremeyince kepçeyle taşındı; Allak hastanede can verdi

Yaralıyı kepçeyle taşıdılar

Son dönemde giderek artan ölümlü iş kazalarına başkentte bir yenisi eklendi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) merkez hizmet binası inşaatında delgi makinesine bacağı sıkışan Hüsnü Allak, feci şekilde hayatını kaybetti. Allak’ı hastaneye götürmek için gelen ambulans inşaat sahası çamur olduğu için kaza yerine inemeyince, işçinin cansız bedeni ambulansa kepçeyle taşındı.

Sıkışan bacağı koptu
TÜİK Başkanlığı’nın TOKİ tarafından yapımı sürdürülen merkez hizmet binası inşaatında çalışan inşaat işçisi Hüsnü Allak, dün sabah saatlerinde inşaat alanına giderek arkadaşlarıyla birlikte çalışmaya başladı. Allak, bir süre sonra zeminde ankraj deliği açmak için kullanılan büyük boyutlardaki delgi makinesinin yanına gitti. Bu sırada delgi makinesine kapılan Allak’ın, makinenin burgularına bacağı sıkıştı. Allak’ın iş arkadaşları kazanın ardından hemen arkadaşlarının yanına koşarken, sağlık ekiplerine de haber verildi. Arkadaşları tarafından güçlükle çıkarılan işçinin, ilk anda bacağının koptuğu öğrenildi.

Ambulans alana inemedi
Olay yerine gelen ambulans, inşaat alanının zeminini yoğun şekilde çamur olması nedeniyle ağır yaralı Allak’ın bulunduğu yere inemedi. Sağlık ekipleri, bunun üzerine inşaat alanındaki kepçenin üzerine binerek Allak’ın yanına ulaştı. Allak daha sonra kepçe yardımıyla ambulansa taşındı. Ambulansla Gazi Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Allak, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Allak’ın taşeron bir inşaat firmasının işçisi olduğu öğrenildi. Kırıkkale’li olan Allak’ın evli ve bir çocuk sahibi olduğu öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.
Polisin, kazanın meydana geldiği inşaat sahası yetkilileri ile taşeron firma yetkililerinin bilgisine başvurduğu öğrenildi. Öte yandan TÜİK özel güvenlik görevlileri ve bazı işçilerin basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştığı görüldü.