Yardım Etmenin En Güzel Yolu

Dünyasal kaygılar, öfke, kıskançlık, bağımlılıklar ve bunun gibiler bizi sürekli olarak negatif enerjilerin içinde tutuyor. Kendimiz de dahil olmak üzere sevdiklerimize ve diğerlerine yardım etmekten çok zarar veriyoruz. Aslında birbirimizden pek farkımız yok. İnsanların iyisi de kötüsü de her gün her anında öfke, bağımlılık, yanlış bakış açısı vb. gibi negatif enerjilerle savaş veriyor. Maddi durumu iyi olan da olmayan da aynı acıyı çekiyor. Bilim de sağ olsun "var olan her şeyin bir sebebi var" diyerek topu bize atıyor. Kısaca pozitif ya da negatif hayatımızda her neler olduysa ya da oluyorsa sebebi, geçmişte yaptığımız seçimlerde saklı. Biraz saksıyı çalıştırıp, şu an yaşadıklarımıza bakarak geçmişte aldığımız karar ve düşünceleri analiz edip, sonrasında da neleri yapmak, neleri değiştirmek ya da nelere son vermek istediğimizi netleştirebiliriz. Dileyen şöyle bir yol izleyebilir;

Haberin Devamı

Hem iyi bir insan olup hem de kötü şeyler yapmanın mümkün olabileceğini kabul etmekle başlayabilirsiniz. Hayatınızda negatif enerjilere sebep olan öfke, bağımlıklar, kıskançlık hüküm sürüyorsa aynı dertten mustarip olanları yargılayarak negatif enerjilere güç vermeyi bırakıp, kendinize şu soruyu sorabilirsiniz. Hayatımı kaosa çeviren, mutsuzluktan başka bir şey getirmeyen negatif enerjilere sebep olan düşünce/görüş/alışkanlık/ davranışları desteklemeye devam etmek istiyor muyum?

Aslında yapılması gereken son derece basit. Mesela, öfkenizin sebebi, başkalarına karşı hissettiklerinizde saklı, bağımlılıklarınızın sebebi, arzuladığınız şeylerde saklı. Hissettiklerinize bilimsel olarak yaklaşarak öfke, bağımlılıklara sebep olanları gerekiyorsa bağrınıza taş basıp onları durdurabilirsiniz. Negatif aksiyonlarınızı azaltarak, pozitif olanlara ağırlık verdiğinizde sonucun ne olacağı şimdiden belli zaten.


Yapılan bir araştırmaya göre insanlar söylediklerinizi %10-20 oranında, enerjinizi ise %80-90 oranında algılıyorlar. Buna göre enerjinizi değiştirerek hiç konuşmadan dahi insanlara yardım edebilirsiniz. Pozitif enerji oranı arttıkça, çevrenizdeki insanlar enerjinizden pozitif yönde tetiklenecekler. Yansıma yasasını biliyorsunuz. Önünüze birisi çıkıyor. Bir hareket yapıyor. Cinleriniz yükseliyor. Aynı hareketi bir başkası yaptığında aynı cinlerden eser yok. İşte negatif enerjilere sebep olanlarla vedalaştığınızda, bu tarz gariplikler derece derece ortadan kalkacaktır. İnsanlar sizinle birlikteyken artık negatif yönde tetiklenmemeye başlayacaklar. Tetiklenmeyince de başkalarının negatif enerjilerinin ortaya çıkmasını dolaylı yoldan önlemiş olacaksınız. Başkalarını negatif yönde tetiklememek hem kendinize hem de onlara yapılabilecek en güzel yardım olacaktır.

Haberin Devamı

Her Daim sevgi ve Işıkla

Sibel KAVUNOĞLU