Gündem Yargılanan sanıklarla irtibatlılar

Yargılanan sanıklarla irtibatlılar

11.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada 8 şüpheli asker daha emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yargılanan sanıklarla irtibatlılar

Mahkemedeki sorguları tamamlanan şüphelilerden Volkan Ş, Şeref A., Okan Ş., Hüseyin Y., ve Gazi G., “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme suçunun beraberinde başka suç işleme” ve “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından tutuklandı.

Haberin Devamı

Üç kişi serbest

Tutuklanan şüphelilerin “kasten adam öldürme” suçundan tutuklanmaları talebi ise mevcut delil durumu dikkate alınarak reddedildi.

Tutuklama kararında hakimlik, şüphelilerin Dink’in öldürülmesine ilişkin davada yargılanan sanıklarla irtibatlı olduğunu belirtti.

Görevlendirilmedikleri hale şüphelilerin telefonlarının cinayetten 4 ay önce Dink’in ev ve iş yeri çevresinde sinyal verdiği belirtilen kararda, “Diğer şüphelilerle ve yargılananlarla fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek cinayetin işleneceğini bildikleri halde örgütün hedefleri doğrultusunda İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün görev ve kadro itibari ile ele geçirebilmek için bu cinayetin sonucuna hizmet edecek şekilde hareket ettikleri” ifadeleri kullanıldı. Jandarma görevlileri Adnan A., Cevat E. ve Ünsal G. ise serbest bırakıldı.