Gündem Yargıtay Dosya Sorgulama-GBT Sabıka Kaydı Sorgulamaları

Yargıtay Dosya Sorgulama-GBT Sabıka Kaydı Sorgulamaları

26.05.2015 - 13:54 | Son Güncellenme:

GBT-Sabıka kaydı sorgulama ve Yargıtay dosya sorgulama işlemleri internet üzerinden hızlı ve güvenli bir şekilde yapılmaktadır. GBT sabıka kaydı sorgulama ve Yargıtay dosya sorgulama işlemleri hakkında detaylı bilgi haberimizde!

Yargıtay Dosya Sorgulama-GBT Sabıka Kaydı Sorgulamaları

Bu yazımızda sizlere Sabıka Kaydı - GBT Sorgulama, Yargıtay Dosya Sorgulama işleminizi nasıl yapabileceğiniz hakkında bilgiler vereceğiz. Yazımızın devamında sizlere verecek olduğumuz bu bilgiler kapsamında sizlerde sabıka kaydı - GBT sorgulama, Yargıtay dosya sorgulama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz. İnternet çağını yaşamakta olduğumuz bu dönemlerde, işlemlerimizin çoğunu internet üzerinden gerçekleştirmekteyiz. Bu kapsam içerinde sabıka kaydı - GBT sorgulama, Yargıtay dosya sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yeni işçi almak isteyen firmalar, temiz bir sabıka kaydına sahip kişiler aramaktadır. Bu durumda sizlerde bu belgelerine E-Devlet sistemi üzerinden ve şifresiz Yargıtay dosya sorgulama ekranı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirecek olduğunuz işlem için ilk olarak E-Devlet şifrenizi edinmeniz gerekmektedir. Bunun için herhangi bir PTT şubesine giderek, kimlik bilgileriniz ile başvuru yapmanız yeterli olacaktır. Bu işlemlerinizden sonra 2 TL ücret karşılığında E-Devlet şifrenizi edinebilirsiniz.

E-Devlet şifrenizi edindikten sonra ise, TC kimlik numaranız ile ve şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Sonrasında, E-Hizmetler başlığına tıklamanız gerekmektedir. Sonrasında Adalet Bakanlığı yazan yere tıklayınız. Bu işleminizi takiben Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü Hizmetler seçeneğini tıklayınız. Adli Sicil Kaydı Sorgulama butonuna tıklayınız. Bu işlemlerinizden sonra sabıka kaydı - GBT sorgulama, Yargıtay dosya sorgulama kapsamında sabıka kaydı sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sabıka kaydı - GBT sorgulama, Yargıtay dosya sorgulama işleminiz kapsamında, GTB sorgulama işleminizi ise yine E-Devlet sistemi üzerinden yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemi üzerinden sizden istenmekte olan TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz yeterli olacaktır. Sisteme giriş yaptıktan sonra ise, adli sicil kaydı sorgulama butonuna tıklayınız. Bu aşamada GBT sorgulama bilgilerini görebileceksiniz. Ekrandaki bilgilerinizi onaylamanız ile birlikte kurum türü, belgenin neden verileceği, belgenin nereye verileceği bilgilerinizi girin ve sorgula butonu ile birlikte işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Sabıka kaydı - GBT sorgulama, Yargıtay dosya sorgulama kapsamında son işleminiz olan Yargıtay dosya sorgulama işleminizi E-Devlet sisteminden yapabilmektesiniz. Buna ek olarak farklı bir şekilde de sorgulama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yargıtay sayfasından yapacak olduğunuz işlem için öncelikle, Yargıtay dosya sorgulama işlemi için hazırlanmış olan Yargıtay dosya ekranı üzerinden sizden istenmekte olan; il adı, mahkeme türü, mahkeme, mahkeme esas numarası, mahkeme karar numarası ve savcılık esas numarası gibi bilgilerinizi girişlerini yapmanız gerekmektedir. Bu aşamadan sonra sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bir diğer seçeneğiniz ise, E-Devlet sistemidir. E-Devlet sisteminde TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz ile birlikte sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.