Gündem Yargıtay, Efe Boz davasında ceza ve beraatleri onadı

Yargıtay, Efe Boz davasında ceza ve beraatleri onadı

08.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Maltepe’de 2010’da okulun tuvaletindeki lavabonun üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden Efe Boz’un ölümüyle ilgili davada Yargıtay, sekiz sanık hakkında verilen cezalar ile beraat kararlarını onadı.

Yargıtay, Efe Boz  davasında ceza ve beraatleri onadı

Maltepe Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencisi 6 yaşındaki Efe Boz, 12 Mayıs 2010’da okulun tuvaletinde üzerine düşen lavabonun boğazını kesmesi sonucu yaşamını yitirmişti. Olayın ardından sekiz kişi hakkında
6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.
‘Montajı hatalı’
17 Nisan 2014’te görülen karar duruşmasında, sanıklardan okul müdür yardımcıları Fatma Metin ve Pınar Tan Aslan ile inşaat firması sahibi Aslan Yavuz Haberdar ve kontrolör Halim Cüneyt İşyar, kusurları olmadıkları gerekçesiyle beraat ederken, “taksirle ölüme neden olmak” suçundan anasınıfı öğretmeni Gökçen Gökalp 1 yıl 8 ay, taşeron firma müdürü Yalçın Kaya ile mühendis Murat Kılıç 2 yıl 6’şar ay ve okul müdürü Mustafa Katırcılar da 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
Kararın ardından taraflar Yargıtay’a itirazda bulundu. Dosyayı inceleyen Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Eylül ayında dosyayı karara bağladı. Yargıtay, kararında, lavabonun montajını hatalı yapan Yalçın Kaya ve Murat Kılıç’ın ile lavabonun sallandığından haberi olmasına rağmen denetim sorumluluğunu yerine getirmeyen müdür Mustafa Katırcılar’ın kusurlu olduğunu belirtti. Beraat eden sanıkların ise kusurlarının bulunmadığı belirtildi. Ayrıca ceza alan ve beraat eden sanıklar hakkında verilen kararın onandığı belirtildi.

‘Ceza yeterli değil’

Haberin Devamı

Efe Boz’un annesi Nurdan Boz, “7,5 yıl boyunca mücadeleden vazgeçmedik. Bu ceza yeterli değil. Ama öğretmenlere, yaptıkları işin sorumluluğunun ne kadar büyük olduğunu hatırlatacak bir ceza” dedi.