Aksaray Yargıtay'ın 150. Kuruluş Yıldönümü Aksaray'da Da Kutlandı

Yargıtay'ın 150. Kuruluş Yıldönümü Aksaray'da Da Kutlandı

09.03.2018 - 12:07 | Son Güncellenme:

.

Yargıtayın 150. Kuruluş Yıldönümü Aksarayda Da Kutlandı

Yargıtay’ın 150. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında Türkiye’ye gelen 17 ülkenin yüksek yargı başkanları ve üyeleri kültür ziyaretleri kapsamında Aksaray’a geldi.
Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen öğle yemeği programına katılan yüksek yargı mensupları Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın tarafından karşılandı ve ağırlandı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Halil Adıgüzel ve Yargıtay Genel Sekreteri Yusuf Ziyaattin Cenik başkanlığında, Azerbaycan, Katar, Makedonya, Bosna Hersek, Moğolistan, Fas, Kırgızistan, Kosova, Suudi Arabistan, Arnavutluk, Umman, Kuveyt, Karadağ, Rusya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Ukrayna Yüksek Yargı üyelerinin de bulunduğu 100’e yakın katılımcının olduğu programda, Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Baro Başkanı Beytullah Coşkun, Emniyet Müdürü Ali Karabağ da bulundu.
Programda açılış konuşmasını yapan Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Yargıtay’ın 150. yıl dönümü programları çerçevesinde 17 ülkenin yüksek yargı mensuplarını Aksaray’da konuk etmekten mutlu olduğunu belirterek, desteklerinden dolayı Vali Aykut Pekmez’e ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ ya teşekkür etti. Konuşmaların ardından Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Baro Başkanı Beytullah Coşkun, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül tarafından 17 ülkenin Yüksek Yargı mensuplarına Aksaray Belediyesinin hazırlamış olduğu çeşitli hediyeler verildi.
Yargıtay’ın 150. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen program için Aksaray’a gelen Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Halil Adıgüzel, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından karşılandı. Başkan Yazgı ve Yargıtay Başkanı Cirit ve beraberindeki yüksek yargı mensupları karşılıklı görüş alış verişinde bulunarak sohbet etti. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit beraberinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca Yargıtay Başsavcı Vekili Halil Adıgüzel ile Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti. Programlar kapsamında Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca Aksaray Adalet Sarayında görev yapan hakim ve savcıları da ziyaret etti.
Yargıtay üyeleri ve misafirler daha sonra Aksaray’ın tarihi mekanlarını gezdi.