Siyaset Yargıtay’ın yeni üyeleri ‘tanıdık’

Yargıtay’ın yeni üyeleri ‘tanıdık’

23.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, birinci sınıf hakim ve savcı sınıfında bulunan Ömer Faruk Eminağaoğlu, Zekeriya Öz gibi isimlerin adaylıktan çekilmesiyle gündeme gelen, Yargıtay’ın boş üyeliklerine ilişkin seçimi yaptı

Yargıtay’ın yeni üyeleri ‘tanıdık’

Yargıtay’a 16 yeni üye seçen HSYK’nın belirlediği isimler arasında, kısa süre önce emekliye ayrılan Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman’ın eşi Gülderen Kahraman, HSYK Genel Sekreteri, Teftiş Kurulu başkanı, bakanlığın iki bürokratı, Başbakan aleyhinde görüşler kaleme alan blog yazarına dava açan hakim, ODA TV davasının hâkimi Resul Çakır da yer aldı.
HSYK’nın Yargıtay’a 5 bin 59 aday arasından seçtiği 16 isim arasında, ODATV davasına bakan 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Resul Çakır da yer aldı. HSYK, kısa süre önce Çakır’ı 16. Ağır Ceza’ya başkan atamıştı. Ergenekon sanığı Mehmet Haberal tarafından tazminata mahkum ettirilen, Orgeneral Bilgin Balanlı hakkındaki tutuklama kararını veren, ağabeyi de Çorum Valisi olan Çakır, böylece kısa sürede büyük bir çıkış yapmış oldu.

Bürokratlar Yargıtay’a geçti
Yapısı değiştirilen HSYK bürokrasinin büyük bölümü Adalet Bakanlığı’ndan gelmişti. 16 üye arasında, HSYK bürokrasisinde görev alan bazı isimler de yer aldı. HSYK Genel Sekreteri Mehmet Kaya, HSYK Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Can, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü Ömür Borazan ve Yardımcısı Yusuf Ziyaatin Cenik Yargıtay üyesi oldu.