Gündem Yargıtay kopyala-yapıştır gerekçeli kararı affetmedi

Yargıtay kopyala-yapıştır gerekçeli kararı affetmedi

11.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bir işyerinde “planlama personeli” olarak çalışan işçi 2013 yılında istifa ederek yargıya başvurdu.

Yargıtay kopyala-yapıştır gerekçeli kararı affetmedi

Kendisine mobbing uygulandığı, iş yükünün sürekli artırıldığı ve istememesine rağmen görev yerinin keyfi olarak değiştirildiği gerekçesiyle istifa ettiğini belirten işçi, mahkemeden işverenin kıdem tazminatını ödemesini talep etti.

Haberin Devamı

İşçi haklı ama...

Yapılan yargılama sonrası mahkeme, toplanan kanıtlar ve bilirkişi raporu doğrultusunda işçiyi haklı bularak kıdem tazminatı ve yıllık izin ücreti alacağının kabulüne karar verdi. Karara işveren itiraz etti ve dosya Yargıtay’a taşındı. Dosyaya bakan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, Ergenekon ve Balyoz davalarında sık sık tartışma yaratan ve yaklaşık 3 yıl önce Yargıtay Başsavcılığı’nın raporuna konu ettiği ‘kes-kopyala-yapıştır’ yöntemle hazırlanan karar gerekçesi nedeniyle kararı bozdu.

‘Kanuna aykırı’

Kararda şu ifadelere yer verildi: “Kararın gerekçesinde maddi olay saptanmalı, hukuki niteliği ve uygulanacak hukuki kurallar belirlenmeli, hukuk kuralları somut olaya uygulanmalı ve sonunda hüküm kurulmalıdır.

Haberin Devamı

Mahkemece karar gerekçesinde dosya içeriği ile uyuşmayan, tarafların savunmalarını açıklamayan, bilgisayardan kopyala-yapıştır şeklinde yapılan işlemden kaynaklandığı düşünülen gerekçeye yer verilmiştir. Bu şekilde karar 6100 sayılı kanuna aykırıdır. Bu nedenle bozulması gerekmiştir.”