Ekonomi Yarım litre zeytinyağı 22 bin TL’ye satıldı!

Yarım litre zeytinyağı 22 bin TL’ye satıldı!

17.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in Seferihisar ilçesindeki Teos Antik Kenti’ndeki 1800 yaşındaki zeytin ağacından elde edilen yarım litre zeytinyağı 22 bin liraya alıcı buldu.

Yarım litre zeytinyağı 22 bin TL’ye satıldı

Seferihisar Belediyesi’nce yapılan araştırmayla ilçe genelinde, 500 yaş ve üzerinde olan 200 zeytin ağacı tespit edildi. Özel olarak toplanan zeytinler, belediyenin Zeytinyağı Fabrikası’nda geleneksel yöntemlerle sıkıldı. Ortaya çıkan yağlar, bu yıl ikinci kez düzenlenen müzayedeyle satıldı.

Haberin Devamı

‘Bana kısmet oldu’

Anıt ağaçlardan hazırlanan zeytinyağları, yaşları ve asit oranlarına göre, 6’lı ve 12’li paketler halinde açık artırmaya sunuldu. Müzayede, koku ve tadım testleriyle başladı. Toplam 137 litre yağ, 49 bin 200 lira karşılığında alıcı buldu.

Müzayede sonunda, 1800 yaşındaki anıt ağaçtan elde edilen yarım litrelik zeytinyağı, özel şişesinde tek başına satıldı. Özel şişe, Şah Tuğrul isimli iş adamı tarafından 22 bin liraya satın alındı.

Zeytinyağını satın alan iş adamı Şah Tuğrul, “Bugün 1800 yaşındaki bir zeytin ağacından elde edilen zeytinyağını almak bana kısmet oldu. Seferihisar Belediyesi’nin hem zeytinin değerini anlatmak hem de bu ölümsüz ağaçlara daha çok sahip çıkılmasını sağlamak için yaptığı bu çalışmayı tebrik ediyorum. Biz de gücümüz yettiğince destek olmaya çalıştık” diye konuştu.

Haberin Devamı