Gündem 13 Aralık İstanbul hava durumu! Bugün kar yağacak mı?

13 Aralık İstanbul hava durumu! Bugün kar yağacak mı?

12.12.2018 - 23:13 | Son Güncellenme:

13 Aralık hava durumu açıklandı. Yurt genelinde havaların iyice soğumasıyla birlikte sağanak yağış ve kar yağışına ilişkin aramalar hız kazandı. Peki İstanbul'da kar yağışı var mı? Ankara'da okullar tatil olacak mı? İşte konuyla 13 Aralık hava durumu ile ilgili tüm detaylar...

13 Aralık İstanbul hava durumu Bugün kar yağacak mı

Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yurdumuzun dört bir yanında milyonlarca vatandaşımızı yakından ilgilendiren 13 Aralık Perşembe hava durumu tahminini yayınladı. İşte başta büyük illerimiz İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 13 Aralık hava durumu...

13 ARALIK HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Afyon, Isparta, K. Maraş, Osmaniye, Hatay, Çankırı ve Ankara çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Malatya, Elazığ, Osmaniye, K. Maraş, Hatay ve Şırnak çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI

Marmara'da 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde 2 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

UYARILAR

Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzlara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ulaşımda aksamalar, doğalgaz ve baca kaynaklı zehirlenmeler, ağaç devrilmesi vb.) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bu gece ve yarın sabah saatlerinde Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

BAZI BÜYÜK İLLERİMİZDE HAVA DURUMU

ISTANBUL 2°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANKARA -3°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

IZMIR 3°C, 10°C
Parçalı, yarın zamanla yer yer çok bulutlu

BURSA -3°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu

ADANA 8°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA 7°C, 15°C
Parçalı, zamanla az bulutlu

ESKISEHIR -4°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

KAYSERİ -2°C, 0°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı

SAMSUN 6°C, 9°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

TRABZON 6°C, 9°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ERZURUM -3°C, 0°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

DIYARBAKIR 5°C, 12°C
Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

GAZIANTEP 2°C, 10°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

ANKARA'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Ankara'da gün itibariyle başlayan kar yağışı sonrası binlerce Ankaralı vatandaş okullar tatil mi sorusunun cevabını aramaya başladı ancak konuyla ilgili Ankara Valiliği henüz bir açıklama yapmadı.

Haberin Devamı