Gündem Yarına dikkat! Kar geliyor...

Yarına dikkat! Kar geliyor...

14.03.2016 - 10:51 | Son Güncellenme:

Sıcaklık dün geceden itibaren 12 derece birden düştü. Şiddetli fırtına ve yağış yurt genelini esir aldı. Özellikle İstanbul hava durumu için uyarı günler önce yapılmasına rağmen vatanadaşlar hazırlıksız yakalandı. Yarın yani 15 Mart Salı günü birçok ilde kar yağışı görülecek. İstanbul da ise sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu

Yarına dikkat Kar geliyor...

İstanbul ve Ankara hava durumu olmak üzere son hava raporları şok etti.
Sıcaklık dün geceden itibaren 12 derece birden düştü. Şiddetli fırtına ve yağış yurt genelini esir aldı. Özellikle İstanbul hava durumu için uyarı günler önce yapılmasına rağmen vatanadaşlar hazırlıksız yakalandı. Yarın yani 15 Mart Salı günü birçok ilde kar yağışı görülecek. Doğu bölgelerde şiddeti daha çok hissedilecek olan kar yağışı yer yer etkisini arttıracak.

Haberin Devamı

İSTANBUL İÇİN KRİTİK UYARI GELDİ!

Yeni raporları meteoroloji açıkladı. Sıcaklıklar 12 derece birdn düştü fırtına ve yağış sabah saatlerinden itibaren kenti esir aldı. İstanbul'da bugün en yüksek sıcaklık değeri 10 derece olacak. Fırtına gün boyu etkili olacak.

İSTANBUL İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

İstanbul hava durumu yeni haftaya çok sert başladı. Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor

İSTANBUL GÜNE FIRTINAYLA BAŞLADI

EGE İÇİN UYARI

METEOROLOJİ Bölge Müdürlüğü akşam saatlerinde İzmir, Aydın ve Manisa’nın bazı ilçelerinde şiddetli sağanak, dolu ve fırtına uyarısı yaptı.

Yapılan son değerlendirmelere göre; akşam saatlerinde başlayacak aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlar, İzmir Merkez ile Selçuk, Çeşme, Seferihisar, Menderes, Urla, Karaburun, Kemalpaşa, Torbalı, Bayındır, Tire, Ödemiş, Kiraz, Beydağ ilçelerinde, Aydın il genelinde, Manisa Merkez ve Turgutlu, Ahmetli, Salihli, Alaşehir, Sarıgöl, Kula ilçelerinde geceden itibaren kuvvetli, yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Rüzgar da kuvvetli yağışla birlikte kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Beklenen kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış ve fırtına nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.

YURTTA HAVA NASIL OLACAK?

YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarı yapılarak şöyle denildi:

"Bugün başlayacak olan yağışların; akşam saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi ve Muş, Bitlis, Hakkari çevreleri ile Şırnak'ın doğu ve Van'ın güney kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde devam etmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."