Cadde 'Yarışma hayatımın dönüm noktasıydı'

'Yarışma hayatımın dönüm noktasıydı'

18.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz yıl fizy Liseler Arası Müzik Yarışması’nda ‘En İyi Erkek Solist’ seçilen Barış Alp Dönmez, “Birinci olunca, ailemi müzik eğitimi almam konusunda ikna ettim” dedi.

Yarışma hayatımın dönüm noktasıydı

Barış Alp Dönmez, Galatasaray Lisesi son sınıf öğrencisi. Dönmez’in hayatı, Turkcell’in dijital müzik platformu fizy’nin, genç ve yetenekli müzisyenleri keşfetmek için sponsorluk desteği verdiği Liseler Arası Müzik Yarışması’nda kazandığı başarıyla değişti. “Eğitim ve kariyerime müzik alanında devam etmek istediğimi söylediğimde, ailem çekimser kalıyordu” diyen genç müzisyen, “Yarışma hayatımın dönüm noktasıydı. Birinci olunca, onları müzik eğitimi almam konusunda ikna ettim” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Fizy tarafından okula hediye edilen profesyonel stüdyoda çalışmalarına devam ettiğini anlatan Dönmez, “Şimdilerde ailemin de desteğiyle yurt dışında, özellikle de Amerika’daki konservatuarlarla iletişim halindeyim. Kendime uygun olduğunu düşündüğüm okullara başvuru yaptım, cevap bekliyorum. Eğitimimin ardından hayatıma ‘festival müzisyeni’ olarak devam etmek istiyorum. Ses tipim bariton, o nedenle müzikal tiyatrolarda da yer almayı hayal ediyorum” dedi.

‘HER ANLAMDA BİZİ GELİŞTİRDİ’

Barış Alp Dönmez, çocukluktan itibaren dikkat çeken müzik yeteneğini, dokuz yaşından beri katıldığı çeşitli organizasyonlarda sergileme şansı yakaladı. Geçtiğimiz yıl katıldığı fizy Liseler Arası Müzik Yarışması’nda kazandığı birincilikse kariyerinin en önemli anlarından biri oldu. Organizasyonda grubuyla ‘En İyi Erkek Solist’ ve ‘En İyi İcra’ dallarında ödüle layık görülen Dönmez, “Bu durum, bir anda çevremizin genişlemesini ve müzik dünyasında fark edilmemizi sağladı. Hatta basının bile ilgisini çektik. Lisede okuyan bir öğrenci grubu için çok özel anlar yaşadık. Yarışma, dostlukların da başlangıcı oldu. Mücadele ettiğimiz rakip gruplarla bir araya geliyor, şarkı söyleyip, müzik yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Müziğin ustalarıyla çalışma fırsatı yakalayan genç yetenek, Turhan Yükseler’le yaşadıkları anıyı, şu sözlerle anlattı:

“Elemede bizi canlı dinleyenlerden biri, müzik dünyasının duayen orkestra şefi, besteci ve müzisyen Turhan Yükseler’di. Turhan Abi, performansımızı beğenmişti ama eksiklerimizi de fark etmişti. Yarışma sonrası bize verdiği tavsiye, adeta bizi şok ederek kendimize gelmemizi sağladı. Yükseler, şarkıyı seslendirdiğimizde bas gitaristin yaptığı ve bizim hiç mi hiç farkında olmadığımız minik bir hatayı fark etmişti. Bence yarışmanın en güzel tarafı bu. Müziğin ustaları daha iyisini yapmamız için bizi yönlendirip, gelişimimizi takip ediyor. Her anlamda bizi geliştiren bir organizasyon oldu.”

Gençlere desteğe devam!

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ise, “Türkiye’nin en çok dinlenen dijital müzik platformu fizy ile destek verdiğimiz Liseler Arası Müzik Yarışması’nda gençlerin heyecanına ortak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Finalistlerin performanslarını fizy üzerinden yayınlayarak, yarışma coşkusunu Türkiye ve dünyadaki müzikseverlerle paylaşacağız. Turkcell olarak desteğimizi sürdürmeye devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.