Siirt Yarıyıl Tatili

Yarıyıl Tatili

19.01.2018 - 13:41 | Son Güncellenme:

.

Yarıyıl Tatili

SİİRT (AA) - Eğitim-Bir-Sen Siirt Şube Başkanı Murat Şeker, yarıyıl tatili dolayısıyla açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Şeker, yaptığı yazılı açıklamada, öğretmenin sadece öğreten değil, değerleri yaşayan ve yaşatan bir kimlik olarak öğrencilerinin karşısına çıkması gerektiğini belirtti.

Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasıyla, Türkiye'deki öğretmen istihdamı süreçlerine sözlü sınav aşamasının ilk kez dahil edildiğini savunan Şeker, şunları kaydetti:

"Uygulamanın başladığı ilk günden itibaren sözlü sınav kamuoyunda tartışılıyor. Tek başına sözleşmeli öğretmenlik uygulaması çok ciddi bir sorunken, atanacak öğretmen seçiminin mülakatla yapılması, yapılan mülakatlar çerçevesinde adayların kazanma ya da kaybetme nedeninin objektif bir şekilde izah edilememesi, yıllarca emek vererek okumuş ve birçok yazılı sınavdan geçmiş öğretmen adaylarının farklı komisyonlarca birkaç dakikalık mülakatla elenmesi adalet duygusunun zedelenmesine neden oluyor. Mülakat uygulaması yerine daha adil, hakkaniyetli, ehliyet ve liyakat ölçülerine göre bir istihdam modeli hayata geçirilmelidir."

Haberin Devamı

Öğrencilere bol bol kitap okuma tavsiyesinde bulunan Şeker, dönem boyunca öğrencilere en iyi şekilde eğitim verme gayretinde olan tüm eğitim çalışanlarına da teşekkür etti.