Siyaset YAŞ ilk kez Çankaya’da

YAŞ ilk kez Çankaya’da

24.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişiminin  ve TSK’da görevli 358 orgeneral ve oramiralin en az 125’inin darbe girişimiyle ilişkili olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından “yeni bir sayfa” açarak orduyu yeniden yapılandırmayı hedefleyen hükümet, ilk kez Yüksek Askeri Şura’yı Genelkurmay Karargâhı yerine Çankaya Köşkü’nde yapma kararı aldı.

YAŞ ilk kez Çankaya’da

Kulislerde erkene çekilerek 28 Temmuz’da yapılması kararlaştırılan toplantıda, darbe girişimiyle doğrudan irtibatlı olduğuna emin olunan personelin ihracı için karar alınabileceği ya da dün yürürlüğe giren KHK çerçevesinde bu ihraçların OHAL süresi içinde Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılmasına karar verilebileceği konuşuluyor. Genelkurmay Başkanı ve komuta kademesinin görevden alınması tartışmaları ışığında yapılacak toplantıda bir dizi radikal önlemin gündeme geleceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında ilk kez gerçekleştirilecek toplantıya Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da ilk kez katılacak. Org. Akın Öztürk ve Adem Huduti’nin darbe girişimiyle ilişkilendirilmiş olması, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi’nin de sağlık sorunları nedeniyle katılamayacağı toplantıda, Jandarma Genel Komutanvekili Korgeneral İbrahim Yaşar ile 2. Ordu Komutanvekili Korgeneral İsmail Metin Temel’in de katılması bekleniyor.

Yazarlar