Gündem Yasa dışı dinleme iddianamesi tamam

Yasa dışı dinleme iddianamesi tamam

27.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aralarında eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan’ın’ın da bulunduğu 143 şüpheli hakkında hazırlanan “yasa dışı dinleme” iddianamesi tamamlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede 18 kişi için takipsizlik kararı verilirken, 29 kişinin dosyası, suç yeri Ankara olduğu için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Yasa dışı dinleme iddianamesi tamam

Şüphelilerin, “örgüt kurmak”, “darbeye teşebbüs”, “resmi belgede sahtecilik” ve “iftira” suçlarından yargılanması istenen iddianamede, 209 müşteki ve 57 mağdur yer aldı. 721 sayfadan oluşan iddianamede İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde çok sayıda yasa dışı dinleme yapıldığı bilgisi ve bu dinlemelerin detaylarına İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından hazırlanan raporda da yer verildi.

Haberin Devamı

Bu rapora göre emekli Orgeneral Edip Başer, Ergenekon soruşturması kapsamında “Ramazan” kod adıyla, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Faruk Cömert ise “Fahri” kod adıyla dinlendi. Müfettiş raporuna göre dinlenen diğer bazı isimler şunlar: Özcan Yeniçeri, Aydın Doğan, İshak Alaton’un kızı Leyla Alaton. Alaton, “Leyla Altın”, öldürülen işadamı Üzeyir Garih’in kızı Dalia Garih ise “Deniz Garip” adı ile dinlendi.