Tatil Yaşam süresinde İspanyollar zirveye oturacak

Yaşam süresinde İspanyollar zirveye oturacak

28.12.2018 - 10:12 | Son Güncellenme:

Japonlar uzun bir süredir dünyanın en uzun süre yaşayan insanları olarak biliniyor. Beslenme şekilleri ve yaşam tarzlarıyla bu konuda zirvede olan Japonların tahtına 2040 yılında İspanyollar oturacak.

Yaşam süresinde İspanyollar zirveye oturacak

Uzak Doğu'nun müreffeh ülkesi Japonya, en uzun ömürlü insanlara sahip ülke olarak biliniyor. 100 yaşını geçenlerin oranının dünyanın geri kalanından epey üstünde olduğu Japonlar bu durum nedeniyle haberlerde de sık sık yer almakta. Ancak yapılan son araştırmalar durumun gelecekte değişeceğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Yaşam benkentisi anketine göre gelecekte en uzun ömürlü insanlar Japonya'da değil Akdeniz'de yaşayacak. Halihazırda da ortalama ömrün dünya genelinden epey üzerinde olduğu Akdeniz coğrafyası, önümüzdeki yıllarda daha fazla ön plana çıkacak. Araştırmalar İspanyolların 2040 yılı itibariyle dünyanın en uzun ömürlü insanları olacağını ortaya koyuyor.

İklim, doğa ve beslenme alışkanlıkları gibi faktörler sayesinde İspanyollar gelecekte dünyanın en uzun ömürlü insanları olurken ortalama ömür de 85.3 yıl olacak.