Dünya Yaşamı kuraklık bitirdi

Yaşamı kuraklık bitirdi

12.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mars’ta yaşam üzerine yapılan son araştırmalar, kızıl gezegendeki yaşamın bir süper kuraklık nedeniyle son bulduğuna işaret ediyor.

Yaşamı kuraklık bitirdi

İnsanoğlunun yeni bir hayat kurmak için gözünü diktiği Mars’ta ortaya çıkan yeni bulgular, kızıl gezegende milyarlarca yıl önce yaşamın olduğuna işaret ediyor. İskoçya’daki Stirling Üniversitesi’nde yapılan araştırmalarda, Mars’ta eskiden su kaynaklarının olduğu belirlenirken, gezegenin bugünkü halini almasına yaşadığı süper-kuraklık döneminin etkisinin olabileceği ifade edildi.

Haberin Devamı

10 bin kat fazla

Araştırma ekibinin başındaki isim Dr Christian Schröder, kızıl gezegende üç milyar yıl önce su kaynakları olduğunu belirtirken, bu durumun yaşamın göstergesi olabileceğini açıkladı.

Yapılan araştırmalarda, kızıl gezegende milyarlarca yıl önce yaşanan süper-kuraklığın yüzeyde kalıcı izler bıraktığı, bugün Mars yüzeyinin Dünya’daki çöllerden bile 10 bin kat daha kurak olduğu ortaya çıkartıldı. Öte yandan, Mars’ta keşfedilen ve benzerleri Grönland ve İzlanda’da mevcut olan külah şeklindeki yapının “yaşam için gerekli koşulları” sağlayabileceği öne sürüldü. Texas Üniversitesi’nde 2009’dan beri sürdürülen araştırmalarda, ortaya çıkarılan yapının dünyada Grönland ve İzlanda’daki gibi buz ve volkanik aşınmalarla oluşmuş bir yapı olduğu düşünülüyor. Eğer bilim insanları bu tezlerini kanıtlarsa, Mars’ta yaşam için yeni adımlar atılabilir.