Gündem Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği kitabına ikinci ödül!

Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği kitabına ikinci ödül!

06.11.2014 - 11:53 | Son Güncellenme:

Karikatürist, tiyatro oyunları ve çocuk kitapları yazarı Behiç Ak’ın yazıp resimlediği Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği!, ÇOGEM ödülünün ardından bu kez, çocuk edebiyatı alanında Türkiye’nin en önemli ödüllerinden biri olan ÇGYD’nin 2013 Yılın Çocuk Romanı Ödülü’ne değer görüldü.

Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği kitabına ikinci ödül

Uluslararası Çocuk Kitapları Kurulu’nun (IBBY) üyesi olan Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nin (ÇGYD) 2013 sonuçları açıklandı. Behiç Ak’ın Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği! 2013 Yılın Çocuk Romanı seçildi. Ankara Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOGEM) tarafından 2014 Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Roman Ödülü’ne de değer görülen kitap ikinci ödülle taçlandı. Ödül Töreni, 8 Kasım Cumartesi günü 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda yapılacak.

Haberin Devamı

Behiç Ak’ın karikatür tadındaki desenleriyle zenginleşen; editörlüğünü Müren Beykan’ın, grafik tasarımını Huban Korman’ın yaptığı kitap; çocukları, aileleri ve eğitimcileri, sanal ve gerçek ortamda biçim değiştiren yaşam felsefesi üzerine düşünmeye davet ediyor.

Geçen yıl, Yılın En İyi Öykü Kitabı Ödülü yine Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlanan, Hacer Kılcıoğlu’nun Aydede Her Yerde adlı kitabına, Yılın En İyi Gençlik Romanı Ödülü ise Leyla Ruhan Okyay’ın Leylek Havada adlı romanına verilmişti.

Her yıl seçici kurullarını, ülkemizin çocuk ve gençlik kitapları alanında söz sahibi akademisyen, yazar, illüstratör, grafiker ve editörlerinin oluşturduğu, gelenekselleşen Yılın Çocuk Kitabı seçimi, bu alanda ürün veren yayınevlerinin uzmanlaşmasını ve her yıl daha nitelikli kitaplar yayımlanmasını amaçlıyor.