2011 senesinde uzun süredir üzerinde çalıştığım bir tekniğe nasıl bir isim koymam gerektiğini düşünmeye başladım. Doğal olanı yansıtmalıydı, gücünü hissettirmeliydi, cilde ne denli fayda sağlayacağını hayal ettirmeliydi. Bir sabah penceremin kenarında gözüme ilişen kusursuz, ufacık bir örümcek ağı, tam da bu ayrıntıları barındırıyordu. İsmi bulmuştum! Dışarıdaki rüzgâra, güneşe direnç göstermiş, esnek ve kusursuz muhteşem doğa harikası yapısıyla, ameliyatsız iple cilt germe tekniğinin ismi oluverdi.

Haberin Devamı

Özgüvene merhaba

Örümcek Ağı Estetiği, sayısız insana en başta özgüven verdi. Sarkma ve gevşemelere çözüm için lazer, kimyasal uygulamalar, mekanik soyma, yüz mezoterapisi ve ameliyat gibi yöntemlere başvuruyorlardı ancak, bu uygulamaların bazı noktalarda yetersiz kaldığını görüyorlardı. Örümcek ağı uygulamasında ise işlem sonrası yüzlerindeki toparlanma gün be gün fark ediliyordu. “Yaşlanmayı reddediyorum” felsefesine sahip olanlar, çekildikleri kabuklarından çıkmaya, hayata daha sıkı sarılmaya başladılar.

Ameliyattan korkanlar

Ameliyat olmaktan korkanlar fakat yüzlerinde ya da bedenlerinde herhangi bir form kaybı yaşayanlar, ameliyatsız bir yolla gençleşebileceklirini ögrenince çok mutlu oluyorlardı. Yöntemi merak ediyorlar, nasıl yapılacağını soruyarlardı. Karar verenler büyük bir merakla uygulamaya geçtiler. Ciltleri anestezik kremle uyuşturuldu ve yıpranma derecesine göre belirlenen adette ip, cilt altlarına yerleştirildi. Umutla sonuçları beklediler.

Günden güne tazelenme

Örümcek Ağı Estetiği uygulaması biter bitmez, ciltlerindeki canlanmayı hissettiler. Beden iplere reaksiyon veriyor ve bu iplerin etrafına kendi biyolojik kolajen dokusunu örüyordu. Elastin ve fibroplast üretimi hızlanıyordu. İplerin herhangi bir yan etkisinin olmadığını, 6 ay içerisinde eridiğini ve cildin günden güne toparlanarak, gerginleştiğini, çizgilerin yok olduğunu ayrıca tekrarlanabilen bu uygulama ile yaşın dondurabileceğini anlatıyorduk.

Her bölgeye

Örümcek Ağı Estetiği kısa süreli, pratik uygulamasıyla cildin ihtiyacına cevap veriyor. Ciltlerinin hassasiyetinden ötürü ufak tefek sorun yaşayanlar, birkaç gün içinde derhal toparlanma yaşıyorlar.

Haberin Devamı

Ciltte form kaybı olan her bölgeye yapılabilir. Her ne kadar yüz bölgesi birincil tercih olsa da, bacak ve kol içi, göğüs, karın ve boyun gibi form kaybı yaşanan her bölgeye uygulanıyor.

Örümcek Ağı Estetiği, anatomi bilgisi, tekniğin ayrıntıları ve el ustalığıyla yapılması gereken bir işlemdir. Örümcek Ağı tekniği adeta “el oyası” titizliğiyle yapılmalı. Çocukluğumuzda hepimiz anneanelerimizin, teyzelerimizin büyük bir sabır ile el oyaları yaptıklarını, ince ince ilmekler atarak ortaya muhteşem motifler çıkardıklarını izlemişizdir. Bu yöntemle yapılan da aslında bu el oyalarından farklı değil. Gençliği kazandıracak kolajen üretim mekanizmasını uyarmak, işte bu titizliğin, ince tekniğin sonucudur.

Ruhunuza ve bedeninize iyi bakın!

Op. Dr. Bülent Cihantimur

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.bulentcihantimur.com