Hatay Yastık Altındaki Altınlar Ekonomiye Kazandırılacak

Yastık Altındaki Altınlar Ekonomiye Kazandırılacak

06.04.2018 - 18:44 | Son Güncellenme:

.

Yastık Altındaki Altınlar Ekonomiye Kazandırılacak

HATAY (AA) - Ziraat Bankası Antakya Merkez Şube Müdürü İlker Arslan, Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası için altın toplama işlemlerinin 9-13 Nisan tarihleri arasında Ziraat Bankası Antakya Merkez Şubesi tarafından gerçekleştirileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu uygulamanın 2 yıl vadeli olacağını söyledi.

Uygulamanın yıllık yüzde 2.40 getiri oranına sahip olduğunu belirten Arslan, şöyle devam etti:

"Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası yatırımcılarına her 6 ayda bir altın fiyatına endeksli olarak lira cinsinden kupon veya kira bedeli ödenecek. Söz konusu 6 aylık getiri oranı yüzde 1,2 olarak belirlenmiş olup senedin vadesi boyunca sabit kalacak. Müşteriler, vade tarihinden önce isterlerse Altın tahvili/Altına dayalı kira sertifikasını bir başka gerçek kişiye satabilir veya devredebilir. Müşterilerin vade tarihinden önce altın tahvilini veya altına dayalı kira sertifikasını bir başka gerçek kişiye satmak veya devretmek istemesi durumunda, alıcı adına bankamızda yatırım hesabı açılması ve şubemizde işlem gerçekleştirmesi yeterli olacaktır. Ayrıca yatırımcılar vadeden önce istedikleri tarihte senetleri Ziraat Bankası’na satabilir ve karşılığını işlemiş faizi/kira getirisi ile birlikte lira cinsinden alabilirler."

Haberin Devamı

Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası’nın müşteriye avantajlarından bahseden Arslan, uygulamanın altınların evde çalınma veya kaybolma riskini ortadan kaldırdığını kaydetti.

Yazarlar