Ege ‘Yatırım için geç kalmayın’

‘Yatırım için geç kalmayın’

12.01.2018 - 01:50 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan, Dubai, Katar, Kuveyt ve Libya gibi ülkelerden gelen yatırımcıları ağırlayan Başkan Kafaoğlu, Balıkesir’in odak şehir haline geldiğini vurguladı

‘Yatırım için geç kalmayın’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Dubai, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Libya, Suriye, Yemen, Fas ve Moritanya’dan gelen işadamlarını konuk etti. Başkan Kafaoğlu, konuklarına Balıkesir’in sanayisi, turizmi coğrafi konumu hakkında önemli bilgiler verdi, yatırım olanaklarını anlattı. İşadamları, ziyaret sırasında Balıkesir’de olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na kendilerini misafir etmelerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Balıkesir’e yatırım yapabileceklerini kaydeden işadamları, ortak hareket edebileceklerini de belirtti.

Haberin Devamı

Termal, dağ, maden

Büyükşehir Başkanı Zekai Kafaoğlu ise, “Balıkesir, Türkiye’nin en önemli yollarının kesiştiği odak şehir. İstanbul-İzmir otoyolu ile Çanakkale’den gelen ve İzmir’e giden otoyol burdan geçiyor, odak şehir haline geldi. Balıkesir iki denize kıyısı olan bir il. Bütün ilçelerimizde jeotermal kaynaklar bulunuyor. Türkiye’de çıkan 57 madenin 32’si il sınırları içerisinde, Bor madeni de ilimizde. Balıkesir’de deniz, termal ve dağ var. Tam yaşanabilecek ve yatırım yapılabilecek bir şehir. Acele edin, kentin değeri artıyor. Balıkesir, geleceğin parlayan yıldızı” ifadesini kullandı.