Ekonomi Yatırıma tam destek teröre demir yumruk

Yatırıma tam destek teröre demir yumruk

15.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin yatırımlarına ve terör örgütlerine karşı mücadelesine devam edeceğini belirten Enerji Bakanı Berat Albayrak, “Alçaklık içine girenlerin başlarına demir yumruğumuzu vuracağız” dedi

Yatırıma tam destek teröre demir yumruk

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin hem yatırımlarına, hem de tüm terör örgütlerine karşı mücadelesine devam edeceğini belirterek, “Özellikle son birkaç haftadır terör kisvesi altında ülkeyi karıştırmaya çalışan odakların amacı insanımızı yıldırmak, sözüm ona korkutmak. İş o kadar birileri tarafından çığrından çıkarılmaya çalışılıyor ki, artık siyasi kişilere kadar uzanacak bir alçaklık içine girenlerin başlarına demir yumruğumuzu vuracağız” dedi.

CLK Enerji Kars Çağrı Merkezi açılışında konuşan Albayrak, mayıs ayında elektrik dağıtım sektör toplantısında tüketici memnuniyeti adına önemli kararlar alındığını ve söz konusu açılışın bu stratejide atılan önemli adımlardan biri olduğunu ifade etti.

Açılışı yapılan merkezin hem Kars’a sağlayacağı istihdam hem de tüketici memnuniyeti açısından önemli olduğunu vurgulayan Albayrak, enerji maliyetlerini düşürmek için de bir performans ortaya koyacaklarına değinerek, ilk defa bir iktidarın kıştan önce doğalgaz fiyatına indirim uyguladığını söyledi.

Haberin Devamı

Önemli adımlar atılacak

Bakan Albayrak, Türkiye’nin rolünün artık bölgesini aştığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özellikle son bir haftadır gerçekleştirdiğimiz 23. Dünya Enerji Kongresi en başarılı kongrelerden biri oldu. Bunun birçok anlamı var. Sadece 15 Temmuz Türkiyesi açısından, ülkenin içinde bulunduğu iklim açısından değil, aynı zamanda Türkiye’nin enerji sektöründe bölgede önemli adımlar atılacağının sinyallerini de verdik.” Son 40 yıldır birileri tarafından özellikle beslenen, son 1 yıldır yüzleri ortaya çıkan terör örgütü PKK başta olmak üzere tüm bu yapının ilişkili kurumlarına kökleri kazınarak cevap vereceklerini vurgulayan Albayrak, “Din diyanet sömürüsü altında, kahpeliğin, haysiyetsizliğin en adiliğini ortaya koyan, 15 Temmuz’da yüzünü gösteren FETÖ’ye karşı da sonuna kadar mücadele ederek gerekli cevabı vereceğiz” diye konuştu.

Demokrasi ruhu vurgusu

Albayrak, Türk halkının da duruşuyla, söylemiyle demokrasi ruhuyla özgürlüğüne nasıl sahip çıkılması gerektiğini bütün dünyaya gösterdiğini belirterek şunları söyledi:

“Büyük doğumlar büyük sancılarla gelir. Coğrafyamız sancılar içinde. Dünya enerji kaynaklarından petrol ve gazın yüzde 60’ından fazlası bu coğrafyada, milyonlarca insanın öldüğü göç etmek durumunda kaldığı bir coğrafyadan bahsediyoruz.
Bu bize iktidarımıza ayrı bir sorumluluk daha yüklüyor, bu çerçevede eskisinden daha fazla çalışmaya devam edeceğiz. Bu ve benzeri açılışlarla Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine taşımaya devam edeceğiz. Enerji arz güvenliğinde önümüzdeki süreçte çok daha büyük ve güzel gelişmelere şahit olacaksınız. İmzaladığımız anlaşmaların ete kemiğe bürünmesiye Türkiye’nin artık başka bir kimliğe dönüştüğüne şahit olacağız.”

Haberin Devamı

Müşteriyi mutlu eden mutlu olur

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik dağıtım şirketleri tarafından kurulmaya başlanan çağrı merkezleri ile ilgili olarak, “Müşteriyi mutlu eden mutlu olacak, hizmet kalitesini düşük tutarak müşterisini üzeni özellikle vurgulamak isterim ki, biz de üzeceğiz” dedi.

CLK Enerji Grubu bünyesinde Kars’ta devreye giren çağrı merkezinin açılışında konuşan Yılmaz Denizli ve Adana’nın ardından 3 haftada üçüncü kez bir çağrı merkezi açılışı yaptıklarını hatırlatarak, çağrı merkezlerinin kurulduğu bölgelerdeki istihdama yaptığı katkının ve tüketiciye verilecek hizmetin önemine değindi. Yılmaz, EPDK olarak belirledikleri kriterler uyarınca çağrı merkezini aramak isteyen vatandaşların en az yüzde 95’inin bu merkezlere ulaşabileceğini ve meşgule düşmeyeceğini belirterek, vatandaşların 45 saniye içerisinde karşılarında bir muhatap bulabileceklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Kars’ta çoğu kadın 308 istihdam sağladı

CLK Enerji ortaklarından Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, konsorsiyum bünyesindeki dağıtım şirketlerine 2011 - 2015 döneminde 2.8 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirterek, “Bu yılı da 864 milyon liralık yatırımla tamamlamayı planlıyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık yeni tarife döneminde ise toplam yatırım hedefimiz 4.1 milyar lira” dedi.
CLK Enerji Kars Çağrı Merkezi açılışında konuşan Özdemir yeni tarife döneminde 2020 yılına kadar 21 elektrik dağıtım bölgesinde yaklaşık 18 milyar liralık yatırım yapılmasının söz konusu olduğunu ve bu yatırımlarla şebeke yenilenirken, müşteri memnuniyetinin de en üst düzeye çıkarılmasının planlanlandığını söyledi.

Özdemir, “Bu tesisimizde 223’ü kadın olmak üzere, 308 kardeşimize iş olanağı sağlayacağız. Rakamlara baktığımda buradaki çağrı merkezimizde istihdam dağılımı, kadınların iş gücüne katılımı açısından oldukça sevindirici bir durum” dedi.