Afyonkarahisar YATIRIMCI DANIŞMANI TAĞ, HÜKÜMET TARAFINDAN GİRİŞİMCİLERE SUNULAN DESTEKLERİ ANLATTI

YATIRIMCI DANIŞMANI TAĞ, HÜKÜMET TARAFINDAN GİRİŞİMCİLERE SUNULAN DESTEKLERİ ANLATTI

29.06.2016 - 17:01 | Son Güncellenme:

.

YATIRIMCI DANIŞMANI TAĞ, HÜKÜMET TARAFINDAN GİRİŞİMCİLERE SUNULAN DESTEKLERİ ANLATTI

Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren bir danışmanlık firmasının Genel Koordinatörü Emre Burak Tağ, devlet tarafından yatırımcılara ve girişimcilere sağladığı destekler hakkında bilgiler vererek, özellikle
KOSGEB desteğinin yeni iş yeri açmayı hedefleyen genç girişimcilere can suyu olduğuna vurgu yaptı.
Ekonominin gelişmesi ve kalkınması adına hükümetin son dönemlerde yatırımcı ve girişimcilere önemli destekler sağladığını ifade eden Tağ, iş kurmak isteyenlerin bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini dile getirdi. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının uzun süredir devam eden girişimci desteklerinin halen devam ettiğini aktaran Tağ, “Yeni işletme kuran ve yahut kurulu işletmesini daha da geliştirmek isteyen yatırımcılara farklı kurum ve kuruluşların destekleri mevcuttur. Yeni iş yeri kurmak isteyen bir birey yani girişimci KOSGEB tarafından verilen Yeni Girişimci Desteği’nden faydalanabilir. Gerekli koşulları sağladığı takdirde yüzde 60 ile yüzde 90 arasında değişen oranlarla 50 bin TL’ye kadar Hibe ve 100 bin TL’ye kadar 30 ay ödemesiz sonrasında ise 24 ay ödeme dönemine yayılan faizsiz geri ödemeli destekten faydalanabilir. Bununla birlikte KOSGEB tarafından sağlanan genel destek programı ve diğer destek programları kapsamında da nitelikli eleman istihdamından, lojistiğe, tanıtımdan, eğitime, belgelendirmeden, fuar katılımına kadar onlarca farklı başlıklarda hibe desteklerinden faydalanabilmektedirler” diye konuştu.
TKDK’NIN ÇİFTÇİLERE YÖNELİK DESTEKLERİ DEVAM EDİYOR
Kalkınma ajanslarının desteklerinden de bahseden Tağ, özellikle çiftçilere ve tarım alanında faaliyet gösteren işletmelere yönelik verilen destekler ile ilgili şunları söyledi:
“Bölgesel kalkınmaların artırılması yönünde ülkemiz genelinde kurulan ve her biri farklı illeri kapsayan 25 kalkınma ajansından yıl içinde belirli dönemlerde ilan edilen desteklemelerden koşulları uyan işletmeler bu desteklere başvurarak farklı oranlarda hibe desteklerinden faydalanabilirler. Bunlara ek olarak kırsal da kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda süt sığırcılığı, besi sığırcılığı, kanatlı et üreticiliği, et parçalama tesislerinin kurulması, meyve, sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması, arıcılık, yeme-içme tesislerinin kurulması, zanaatkarlık ve yöresel el sanatları işletmelerinin kurulmasına yönelik destekler verilmektedir. TKDK kurumuna yaptıkları başvurular sonrasında desteklemeye uygun görüldükleri andan itibaren uygun harcama tutarı sınırları içerisinde en az 20 bin Euro ile en fazla 3 milyon Euro arasında ki yaptıkları harcamaların yüzde 50 ile yüzde 80 arasındaki kısmını hibe olarak geri alabilmektedirler. Markalaşmak isteyen firmalar ise Türk Patent Enstitüsü’nce tescilli bir markaya sahip oldukları takdirde dönem dönem çıkan kurumsal kimlik oluşturma veya markalaşama alanlarında ki desteklerden farklı hibe oranlarında destek alabilmektedirler” dedi.