Ege Yatırımcıların baharı

Yatırımcıların baharı

22.08.2017 - 06:01 | Son Güncellenme:

Rusya Federasyonu’nun 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’na partner ülke olması, iş dünyasını çok sevindirdi. Ülkeye ayırılan stantta bir araya gelen işadamları, karşılıklı anlaşmalara imza atıyor

Yatırımcıların baharı

1.33 trilyon dolarlık gayri safi yurtiçi hasılası ile dünyanın en güçlü ekonomileri arasında yer alan Rusya Federasyonu’nun 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda partner ülke olması en çok iş dünyasını sevindirdi. 300 kişilik bir heyet ve 250 yatırımcıyla İzmir’e gelen Ruslar, fuar kapsamındaki ikili görüşmelerde Türk iş adamlarıyla önemli anlaşmalara imza atıyor. Aynı anda bir çok masada taraflar el sıkışıyor.

Haberin Devamı

Türk ve Rus işadamları, Rusya Federasyonu’na ayırılan stantta bir araya gelerek karşılıklı anlaşmalara imza atıyor. Yaklaşık bin metrekarelik stant alanında ağırlığı doğalgaz, petrol, kimya, finans, konut ve turizm sektörlerindeki temsilcilerin oluşturduğu yatırımcılarla, Türk yatırımcılar arasında sıcak diyaloglar kuruluyor.

Hem ziyaret, hem ticaret

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, güçlü bir ekonomiye sahip olan Rusya’nın, Fuar’a katılımının büyük önem taşıdığını belirtti, “Rusya, bakanları ve büyük şirketlerin CEO’larıyla geniş bir katılım gösterdi. Bu işbirliğinin ekonomik olarak geri dönüşleri mutlaka olacaktır. İEF, tarihi misyonuna uygun olarak iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler kadar siyasi ve sosyal ilişkilere de katkı sağlayacak ve dostluk bağlarını güçlendirecek” dedi.

Yazarlar