Eğitim Yatırımcının gözü öğrenci yurtlarında

Yatırımcının gözü öğrenci yurtlarında

09.06.2015 - 15:37 | Son Güncellenme:

Türkiye’de sayıları hızla artan üniversiteler karşısında öğrenci yurtlarının sayısı da hızlı artıyor.

Yatırımcının gözü öğrenci yurtlarında

Gayrimenkul sektörü de gözlerini öğrenci yurtlarına çevirmiş durumda. Özellikle 9’u devlet 41’i özel olmak üzere toplamda 50 üniversitenin bulunduğu İstanbul’da durum dikkat çekici. Avrupa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ediz Giray, “Üniversitelerin yoğun olarak yapılandığı her yer potansiyel taşıyor. Önemi henüz anlaşılamamış olan öğrenci yurtları, orta vadede yatırımcıların gözdesi haline geldi. Fakat sadece binayı inşa etmek yeterli değil. Bu alanda varolan talebi canlı tutabilmek için öğrencilerin beklentilerine göre nitelikli hizmet vermek yani yurt işletmeciliğini bilmek ve önemsemek şart” diyor.

Haberin Devamı

FRANSA'DA DERS OLARAK OKUTULUYOR

Giray, Fransa ve İsviçre’de yurt işletmeciliğinin üniversitelerde okutulan bir dal olduğunu belirterek şunları söylüyor: “Bu alanda yurt dışında büyük bir gelişim söz konusu. Özellikle Fransa ve İsviçre’nin bu konuda çok iyi olduğunu görüyoruz. Bu ülkelerde yurt işletmeciliği üniversitede okutulan bir eğitim dalı. Son yıllarda yurtlarda trend, renkler ve çevrecilik üzerine. Çevreci yurt binaları ilgi görmekte yurt dışında. Bizim gideceğimiz daha çok yol var. Her ilde bir üniversitemiz var. Başta İstanbul olmak üzere öğrenciler için kampüs yakınında olan heryer yurt yatırımı için uygun. İnşaat alanında ülkemizin gösterdiği başarıyı hizmet alanında da desteklersek bu konuda çok daha hızlı yol alabiliriz.”

Haberin Devamı

Konforist Edu Suites'i hayata geçiren Giray, öğrencilerin taleplerinden yola çıktıklarını belirterek “Türkiye'de henüz bu konseptte başka bir yurt daha yok. Bu konsepti sınır tanımadan daha da geliştirerek öğrenciler için en iyisini yapmaya devam edeceğiz. İhtiyaca göre en ince ayrıntısına kadar öğrencilerin talepleri ve uzmanların onayı alınarak yapılandırılmış Konforist için sosyal yaşam alanları çok önemli” diyor.

YENİ YURT AÇIYORLAR

Türkiye’nin en konforlu özel öğrenci yurdu Konforist Edu Suites, geçen yıl İstanbul'da açtığı kız öğrenci yurdunun gördüğü yoğun ilgiden sonra ikinci yurdu erkek öğrenciler için hizmete sokuyor. Geçen yıl hayata geçirilen kız yurdu için 20 milyon TL’lik yatırım yapan Avrupa Şirketler Grubu, erkek yurdu projesi Temmuz ayında sona erecek.