Ekonomi Yatırımın tam zamanı

Yatırımın tam zamanı

22.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni logo ile faaliyetlerine devam edecek olan QNB Finansbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı Aras, büyük projelere finansman sağlamanın tam zamanı olduğunu söyledi

Yatırımın tam zamanı

1987 yılında 4 milyon dolar sermaye ile kurulan Finansbank, 29 yıllık tarihinde dün yeni bir sayfa açtı. NBG Grubu’ndan Katarlı Qatar National Bank’a (QNB) satış süreci haziran ayında tamamlanan Finansbank, yeni sermayedarının logosu ile bankacılık faaliyetlerine devam edecek. QNB Finansbank olarak faaliyetlerini sürdürecek olan banka, yeni sermayedarın Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörüne bakışıyla yeni bir yol haritası izleyecek.
Bankacılık faaliyetlerinde bireysel ve KOBİ bankacılığına ağırlık veren QNB Finansbank yeni döneminde kurumsal bankacılığa ağırlık verecek.
Kurumsal bankacılık için zamanın çok uygun olduğunu ifade eden QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, yeni sermeyadar ile güçlerine güç katacaklarını söyledi.
QNB Finansbank’ın kurumsal bankacılığa ağırlık vermesinin sadece yeni sermeyadarın isteği olmadığını, Finansbank’ın kuruluşunun kurumsal bankacılığa dayandığını, daha sonra bankacılık sektöründe yaşanan gelişmeler paralelinde bankanın bireysel ve KOBİ bankacılığına yöneldiğini belirten Aras, yeni logonun kamuoyuna duyurusu amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuştu.
QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Aras, “Bankacılık sisteminde yenilikçiliği ile değişimin öncüsü olan Finansbank’ın QNB’ye satış sürecinin tamamlanmasıyla bankamız için yepyeni bir dönem başladı.
‘Güç katacak’
Bu yatırımla birlikte, 630’dan fazla şubemiz ve 12 binden fazla finansçımızla bizleri Türkiye’nin en büyük beşinci özel bankası yapan başarı hikayemizde yeni bir sayfa açıldı. 50 yılı aşkın deneyime sahip olan QNB’nin Finansbank yatırımı; kendi tarihindeki en büyük yatırım olma özelliği taşıyor. Bu durum QNB’nin Bankamız’ın geleceğine duyduğu güvenin, her yıl artan büyüme potansiyelimizin ve umut verici bir geleceğin de bir kanıtı olarak bizleri motive ediyor” dedi.
Aras, üç kıtada 30’dan fazla ülkeye yayılmış geniş ve etkin bir uluslararası ağa sahip olan QNB’nin Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı bankalar arasında en yüksek kredi notuna sahip banka konumunda olduğunu söyledi. Aras, 2013 yılından beri Global Finance Dergisine göre Dünyanın En Güvenli 50 Bankasından biri olan QNB’nin, Orta Doğu ve Afrika pazarındaki köklü geçmişi ve deneyiminin getireceği sinerjiyle Finansbank’ın, önümüzdeki dönemde kurumsal, ticari ve dış ticaretin finansmanında ölçek büyüterek Türkiye ekonomisine olan katma değerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.
Finansbank’ın bundan sonra QNB Finansbank adıyla faaliyetlerini sürdüreceği bildiren Aras, “Artık QNB Finansbank olarak faaliyetlerimize devam edeceğiz. İsmimiz değişecek ancak müşterimize verdiğimiz hizmet kalitemiz daha da artacak. Başka bir ifadeyle QNB Finansbank olduk, gücümüze güç kattık” diye konuştu.
QNB 3 kıtada
QNB 1964 yılında kuruldu. Yüzde 50’si Qatar Investment Authority aracılığıyla devlete ait ve kalan yüzde 50’si özel sektör ve yatırımcıların. 190 milyar dolar aktif büyüklüğe, 136 milyar dolar kredi hacmine sahip. Ortadoğu ve Afrika’nın en büyük bankası konumunda. Haziran 2016 itibariyle 33,6 milyar dolar piyasa değerine sahip. QNB Grubu 3 kıtada 30’dan fazla ülkeye yayılmış geniş ve etkin bir uluslararası ağa sahip bir grup. 1.200’den fazla şubesi ve 27 binden fazla çalışanı var.

Son 10 yılda QNB Finansbank (Milyar Dolar)
Toplam aktifler 10.9 32.1
Sermaye 1.0 3.3
Toplam krediler 6.1 20.8
Şube sayısı 262 630
Çalışan sayısı 7.013 12.785

Bölgede rolümüz olacak
QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, yeni dönemde QNB Grubu’nun bir parçası olmanın getireceği sinerji ile ürün ve hizmetlerini geliştirip, büyüme hızlarını artıracaklarını söyledi.
Güzeloğlu, “Kurumsal bankacılık ve proje finansmanı alanlarında QNB Grubu’nun tecrübesi ve uzmanlığı ile önümüzdeki dönemlerde daha aktif olacağız. Bankamızın öncelikli alanlarından olan kurumsal krediler ve proje finansmanı konusunda QNB’nin uzmanlığı ile ülkemizdeki yeni yatırımlara önümüzdeki günlerde eskiden olduğunda daha da fazla finansman sağlayarak ekonomimizin gelişmesi için daha fazla destek olacaktır. Yine QNB Grubu’nun faaliyette olduğu coğrafyalar ile Türkiye arasındaki dış ticaret işlemlerinin finansmanında önümüzdeki dönemde Türkiye’deki lider banka olmayı hedefliyoruz. Deneyimimiz ve insan odaklı yaklaşımımızın buluşturduğu ürünlerimizle QNB’nin bölgedeki daha büyük hedeflerinde de önemli bir rolümüz olacak.”

QNB Finansbank
Türkiye’nin beşinci büyük özel bankası
Toplam aktifler 32,1 milyar dolar
Sermaye 3,3 milyar dolar
Toplam krediler 20 milyar 800 milyon dolar
630 şube ve 12.785 çalışanı var
Sermaye yeterlilik rasyosu % 14.5