Denizli YAVRU LEYLEK SAĞLIĞINA KAVUŞTU

YAVRU LEYLEK SAĞLIĞINA KAVUŞTU

05.07.2015 - 15:39 | Son Güncellenme:

.

YAVRU LEYLEK SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı sokak hayvanları kliniğine yaralı olarak getirilen yavru leylek sağlığına kavuşturuldu.
Sokak hayvanları kliniği, bir yandan yaralı, kötü muamele görmüş ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarını yeniden sağlığına kavuştururken, diğer yandan yaban hayatına da sahip çıkmaya devam ediyor. Çivril ilçesinde ormanlık alanda yaralı bulunan yavru leylek bir süre önce Orman ve Su İşleri Müdürlüğü çalışanları tarafından kliniğe getirildi. Çalışanlar tarafından "Rüzgar" ismi verilen yavru leylek tedavi altına alındı. Klinik Veteriner Hekimi Emine Dangal, yavru olduğu için uçamayan ve kanadı ile bacaklarında yaralar tespit edilen leyleğin kısa süre sonra tamamen iyileşerek yeniden doğal ortamına salınacağını söyledi.
Veteriner Dangal, "Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz günlerde Çivril’de ormanlık alanda buldukları yavru leyleği kliniğimize getirdi. Uçamadığı için yuvasından düştüğünü tahmin ettiğimiz ve kanadında da yaralar bulunan yavru leyleği hemen tedavi altına aldık ve tedavisini tamamlama aşamasına geldik. Tedavi sonrasında tekrar doğal ortamına bırakacağız" dedi.
Sokak hayvanlarının yanı sıra zaman zaman yaban hayatından da hayvanların tedavisini yaptıklarını anlatan Dangal, bugüne kadar atmaca, şahin, leylek, flamingo, balıkçıl, akbaba gibi kuş türlerinin tedavilerini gerçekleştirerek tekrar doğal ortamlarına bıraktıklarını kaydetti.