Tokat Yaya Geçitlerine 'Önce Yaya' Görselleri Eklendi

Yaya Geçitlerine 'Önce Yaya' Görselleri Eklendi

14.05.2019 - 18:13 | Son Güncellenme:

Yaya geçitlerine 'Önce yaya' görselleri eklendi

Yaya Geçitlerine  Önce Yaya Görselleri Eklendi

Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT’ta yaya geçitlerine ‘Önce Yaya’ görselleri çizildi.
İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek için hazırlanan ‘Önce Yaya’ görselleri kent merkezinde bulunan yaya geçitleri önüne çizildi. Engelliler günü dolaysıyla Gaziosmanpaşa Bulvarının trafiğe kapatılmasını fırsat bilen trafik ve zabıta ekipleri cadde üzerinde bulunan bütün yaya geçitlerinin önüne “Önce Yaya" yazdı.
İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, engelliler günü dolayısı ile yapılan yürüyüşü için yolun trafiğe kapatılmasını fırsat bilerek çalışma yaptıklarını söyledi.
Topaloğlu, 'Öncelik yayanın, öncelik hayatın' projesi kapsamında yaya geçitlerinin daha görünür hale getirmeye çalıştıklarını belirterek, ''Bu anlamda belediye zabıta ekiplerimiz yardımcı oldular, sağ olsunlar. Önce yaya şablonu yol üzerine yerleştirilerek boyandı. Bu yazıyı gören sürücülerimiz daha dikkatli olacaklar. Görecekler ki yaya geçitlerinde yaya olduğu zaman önceliği yaya vermeleri gerekiyor. Bunu belirtmek içinde bütün il şehir genelinde bu resimli yazılarımızı yazarak sürücülerimizi daha duyarlı hale getirmiş olacağız'' dedi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI