Sakarya Yaya Üst Geçit Yapım Çalışmaları Sürüyor

Yaya Üst Geçit Yapım Çalışmaları Sürüyor

26.05.2017 - 18:05 | Son Güncellenme:

.

Yaya Üst Geçit Yapım Çalışmaları Sürüyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, karayolları güzergahlarına kazandırılacak yaya üst geçitleri hakkında açıklamalarda bulundu.
D100 ve D650 karayollarının üzerine yaya üst geçitleri kazandırıldığını açıklayan Ulaşım Dairesi Başkanı Pistil, “Ulaşımın yoğun olduğu D100 ve D650 karayollarına yaya üst geçitleri inşa edilerek geçişler daha güvenli bir hale getiriliyor. Kurumlardan gerekli izinlerin alınması, kamulaştırma, altyapı hatlarının deplase edilmesi, aydınlatma gibi çalışmaların tarafımızca gerçekleştirilmesinin ardından karayollarında yaya üst geçidi montajları başladı” dedi.
Pistil, “Bu çerçevede en çok yaya geçişinin olduğu noktalardan birisi Dörtyol Sanayi bölgesi. Aynı zamanda bu bölgede terminalin bulunması da yaya yoğunluğunu arttırıyor. Bu bölgedeki çalışmalar tamamlandı. Ayrıca Aşağıdereköy Mahallesinde iki adet, Kuzuluk’ta iki adet olmak üzere toplam 5 adet yaya üst geçidi kullanıma sunuldu. Beşköprü Sanayi bölgesi, Hendek Beylice, Akova, Kargalıhanbaba, Kocaali Caferiye ve Geyve Alifuatpaşa mahallelerinde ise çalışmalar devam etmektedir. Hayırlı olsun” diye konuştu.