Gündem Yayını kesemeyince 4 kez bombaladılar

Yayını kesemeyince 4 kez bombaladılar

17.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında TÜRKSAT’ın bombalanmasına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülere göre şüpheliler, yayınları kesmeye başaramayınca eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’ün damadı Yarbay Hakan Karakuş’un bilgisi dahilinde Akıncı Üssü’nden kaldırdıkları F-16 savaş uçaklarıyla dört kez TÜRKSAT’ı bombaladı.

Yayını kesemeyince 4 kez bombaladılar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye giren bilgi ve görüntülere göre, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda tabur komutanı olarak görev yapan Yarbay Eray Uçkun’un da aralarında bulunduğu 13 şüpheli, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’ndan iki helikopterle 00.47’de TÜRKSAT’a geldi. Helikopterlerden nizamiye bölgesine ateş edilirken, TÜRKSAT çalışanlarını etkisiz hale getiren şüpheliler, kendilerine direnen personelden Ali Karslı ve Ahmet Özsoy’u şehit etti. Şüpheliler, silah zoruyla uplink binasında alıkoydukları personelden yayını kesmesini istedi. TÜRKSAT çalışanları ise bazı yerel yayınlara müdahale etti ancak ulusal televizyonların yayınlara dokunmadı.

Mühendisler ulaşamadı

Yayınları kesmek için görevlendirilen FETÖ’cü mühendislerin de TÜRKSAT’a ulaşamaması üzerine şüpheliler, ulusal yayınları kesmeyi başaramadı. Bunun üzerine TÜRKSAT’ın savaş uçakları tarafından vurulup yayınların engellemesine karar verildi. TÜRKSAT’a giren darbeciler, kuruma ait araçlarla yerleşkeden ayrıldı.

Akıncı Hava Üssü’nden havalanan F-16’lar TÜRKSAT’a saat 03.12 ve 03.20 arasında dört adet bomba attı. TÜRKSAT’ın Genel Müdürlük girişindeki güvenlik kamerası görüntülerine göre ilk bomba, 03.12’de üzerinde Türk bayrağı bulunan uydu anteninin yakınına isabet etti. İkinci bomba ise yaklaşık 2 dakika sonra atıldı. Pilot Yüzbaşı Hüseyin Türk, daha sonra TÜRKSAT’a iki adet bomba daha bıraktı.

‘Karakuş’un bilgisinde’

Savcılık iddianamesine göre, bombalardan biri VSTA Binası Teleport TV yayın direktörü odasına isabet etti. Diğer üç bomba TKS 31, TKS 38 ve AK3 numaralı çanak çevresindeki alana düştü. İddianamede, TÜRKSAT’ı bombalayan Yüzbaşı Hüseyin Türk’ün ifadesine de yer verildi. Bombaları attığını kabul eden Türk, talimatları ise halen tutuklu bulunan Harekat Komutanı Ahmet Özçetin ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’ün damadı filo komutanı yarbay Karakuş’un bilgisi dahilinde, Ahmet Tosun’un telsizle verdiğini kaydetti.