Muğla YAYMAN: “TAKSİ ŞOFÖRLERİMİZİN DEVİR HAKKINI KENDİLERİNE VERECEĞİZ"

YAYMAN: “TAKSİ ŞOFÖRLERİMİZİN DEVİR HAKKINI KENDİLERİNE VERECEĞİZ"

26.03.2014 - 14:43 | Son Güncellenme:

.

YAYMAN: “TAKSİ ŞOFÖRLERİMİZİN DEVİR HAKKINI KENDİLERİNE VERECEĞİZ

Yerel seçimlere 3 gün kala seçim çalışmalarına aralıksız olarak sürdüren AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman, taksi duraklarını gezerek şoförlerin sıkıntılarını dinledi. Ziyaretlerini meclis üyesi adayları ile birlikte gerçekleştiren Yayman, taksi plakası gibi taksicilerin en büyük hakkı olan 'devir hakkı' belediye mülkiyetinde olmasının çok üzücü olduğunu, başkan seçilmesi durumunda taksicilerin hakkı olan her şey kendilerine verileceğini söyledi.
Menteşe'de bulunan 12 taksi durağını da ziyaret eden AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman, taksi şoförleri ile görüşerek sorunları hakkında bilgi aldı. Taksiciliğin zor bir meslek olduğunu işaret eden Yayman, "Taksicilerimiz, vatandaşlarımızın hastalığında, cenazesinde, yağmurunda, çamurunda ve en zor durumlarında akla gelen ilk kişiler. Muğla gibi bir yerde taksicilerimizin durakları daha nezih ve sağlıklı olması gerekirken, belediye tarafından duraklar sadece bir kabin içerisine sıkıştırılmış. Bazı noktalarda ise çatısı var ama "dışı seni, içi beni" yakar konumunda. Biz daha estetik rahatlık açısından Muğla mimarisini yansıtan taksi durakları yapacağız. Bu çalışmamız sadece taksicilerimiz için geçerli değil. Köy dolmuşları ve kamyon garajında bulunan şoförlerimiz için de geçerli olacak" diye konuştu.
Başkan oldukları takdirde taksicilerin en büyük sıkıntısı olan devir hakkını da kendilerine vereceklerini vurgulayan Yayman, "Taksicilerin devir hakkının belediye mülkiyetinde olup da kiralandığı uygulamayı sadece Muğla’da gördüm. Marmaris, Yatağan, Fethiye, Bodrum gibi ilçelerimizde devir hakkı taksicilerin elinde olurken, ilin merkezinde bu uygulamanın belediyenin mülkiyetinde olması çok üzücü. Türkiye’nin neresine bakarsanız bakın, taksicilerin devir hakkı kendilerindedir. Ben çok üzüldüm zaten duraklara verdiğiniz kiralar belli, kaç kişi çalıştığınızda belli bunlara rağmen bu şekilde bir uygulamanın olması çok saçma. Göreve geldiğimiz takdirde Taksi şoförlerimizin devir hakkını kendilerine vereceğiz” dedi.