Estetik Yaz aylarının en popüler estetiği: Popo kaldırma

Yaz aylarının en popüler estetiği: Popo kaldırma

23.05.2016 - 11:15 | Son Güncellenme:

Yaz aylarına girmeden önce en fazla talep edilen estetik operasyonlar arasında popo kaldırma estetiği geliyor. Popo kaldırma estetiği ile ilgili bilinmesi gerekenleri Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen’e sorduk.

Yaz aylarının en popüler estetiği: Popo kaldırma

Popo kaldırma estetiği, iç ve dış kalçadaki sarkmaları gidermek, popo derisini sıkılaştırmak ya da doğal yapısı küçük olan popolara boyut ve çıkıklık vermek için uygulanan estetik cerrahi türüdür.”

Haberin Devamı

Popo estetiği kimlere yapılır?

“Büyük popo ve aşırı yağ dokusu olan, iç kalça derisi sarkmış olan, doğal olarak kalçası küçük olan ya da aşırı kilo vermiş hastalar kalça kaldırma ve diğer estetik işlemler için en uygun adaylardır.”

Popo estetiği nasıl yapılır?

“Poponun boyutunu büyütmek için çeşitli teknikler kullanılabilir. Yağ ya da dolgu enjeksiyonu dışında kalça implantı da kullanılabilir. Kalça implantı meme için kullanılan implantların biraz daha sertleştirilmiş halidir ve poponun boyutunu büyütmek için kullanılır. Eğer boyut değil de sadece şekil olarak düzeltme yapılacaksa sadece enjeksiyon tekniği kullanılması yeterli olur. Enjeksiyon tekniklerinden birisi yağ enjeksiyonu tekniğidir. Bu işlemde vücudun diğer bölgelerinden elde edilen yağın işlemden geçirilerek enjekte edilebilir. Kalçanın alt kısmındaki fazla yağ liposuction yöntemi ile alınarak poponun üst kısma enjekte edilir. Günümüzde en tercih edilen popo kaldırma estetiği ise dolgun enjeksiyonu tekniklerinden faydalanılır. Hyalüronik dolgu malzemeleri yağ enjeksiyonu işlemindeki gibi iki farklı işlem gerektirmediğinden çok daha fazla tercih edilmektedir.

Haberin Devamı

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen “Popo büyütme ve kaldırma estetiklerinin sayısında günümüzde ciddi bir artış olur. Bu artışın iki sebebi var. Dolgu enjeksiyonları tekniği ile popo estetiğinin daha kolay hale gelmesidir. Günümüzde kalça ve popo şekillendirme operasyonları çok daha zahmetsiz hale gelmiştir. Hyalüronik dolgu enjeksiyonu ve liposuction teknikleri sayesinde popo kaldırma ile yeniden şekillendirme estetiği artmaya devam edecektir.”

Yaz aylarının en popüler estetiği: Popo kaldırma

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen

Yazarlar