Yaz Mevsiminde Estetik Yaptırılır mı?

Evet, artık tıbbın ve teknolojinin gelişmesiyle yaz mevsiminde rahatlıkla ve fazlasıyla estetik ameliyat yapıyoruz. Şöyle ki özellikle yurt dışında yaşayıp, yazın Türkiye’ye gelen kişiler özellikle yaz mevsimde estetik operasyon yaptırmaktalar. Ayrıca öğretmenler, üniversite öğrencileri yaz tatili döneminde estetik ameliyatı tercih etmektedir. Tabii ki bir de iznini sadece yaz mevsiminde kullanabilen kişiler yazın ameliyat olmaktalar.

Burun estetiği, saç ekimi, karın estetiği, göğüs büyütme ve küçültme, yağ aldırma ameliyatları, vaser lipo yaz aylarında rahatlıkla yapılmaktadırlar. Botoks, dolgu, kök hücre tedavisi, mezoterapi, mezolifting, dermaroller tedavisini de aynı şekilde yaz mevsiminde rahatlıkla yapmaktayız. Yazın yapmayı tercih etmediğimiz uygulamalar ise leke tedavileri, TCA, kimyasal peeling, bronz tene lazer epilasyon uygulamalarıdır.

Haberin Devamı

Ameliyatlardan sonra denize girilir mi?

Yapılan tüm ameliyatlardan 1 ay sonra kişiler denize girebilir ve spor yapabilirler.

Erkeklerde sıklıkla gördüğümüz bir sağlık problemi olan jinekomasti; yani erkekte göğüs büyümesi ameliyatı, yaz mevsiminde sıklıkla yaptığımız ameliyatlardandır. Çünkü Jinekomasti denize giren, spor yapan erkek için görsel açıdan önemli bir problemdir.

Jinekomastinin tedavisinde iki yöntem vardır. Birincisi Vaser Lipo dediğimiz yağ alma yöntemidir. İkinci yöntem ise cerrahi eksizyondur. Büyüyen meme dokusu cerrahi olarak çıkarılır ve her iki ameliyat sonrası hastanın 1 ay kadar korse giymesi gerekmektedir ve ameliyattan 1 ay sonra denize girilebilir, spor yapılabilir.

Meme küçültme ameliyatı olur mu?

Kadınlarda görülen bir sağlık problemi olan büyük memeler ile ilgili yaptığımız meme küçültme ameliyatı da yazın sıklıkla yaptığımız ameliyatlardandır. Büyük göğüs, yazın sıcaklarda en çok rahatsızlık veren problemlerden biridir. Hem ağırlığı sebebi ile boyun ağrısı, sırt ağrısına sebep olmakta, hem de terleme nedeniyle göğüs altında mantar, yara, enfeksiyon gelişebilen bir problemdir. Bu sebeple bu ameliyatı yaptığımız hastalar hem ağrıları açısından hem hijyen açısından büyük çapta rahatlamaktadır. Bir taraftan da göğüs küçültme ameliyatı estetik ameliyattan çok bir sağlık ameliyatıdır.

Haberin Devamı

Saç ektirmek için yaz mevsimi uygun mudur?

Yaz mevsiminde tercih edilen bir diğer operasyon ise mikromotor FUE yöntemi ile saç ekimidir. Öncelikle lokal anestezik ilaç ile saç kökü alınacak ve ekim yapılacak olan bölge uyuşturulur. Kıl, folikül ve onu çevreleyen yağ dokusu ile birlikte, silindirik bir tarzda alınarak saç kökleri çıkartılır. Bir mikro penset yardımıyla foliküler ünite çıkarılmış olur. Saçsız bölgede kanallar doğal görünüm için çok ince slitlerle açılır. Ve saç kökleri açılan kanallara yerleştirilir.

İşlemden bir ay sonra denize girmek mümkündür.