Yaz Mevsimini Bahçede Serin Geçirmenin Yolları

Bahçenizde büyük yapraklı ağaçlarınız varsa ; renkli, yumuşak, pufidik minderlerinizi ağaç altına yerleştirin. Sıcaktan bunaldığınız anda hemen oraya geçip dinlenebilirsiniz. (şekerleme bile yapabilirsiniz).

Bitki gruplarının, ağaçların az olduğu bahçelerde yaz sıcaklıkları daha çok hissedilir. Bu nedenle uygun koşullar altında ister çalı ister ağaç bitki temin edin ve bahçenize dikin.

Minik süs havuzları, bitki havuzları veya süs şelaleleri bahçenize yaptırın. Etrafı en iyi serinleten yöntemleridir. Gerek görüntüsü gerek sesi ile havuzlar ortamı rahatlatır, dinlendirir, ferahlatır.

Haberin Devamı

Bahçenize çardak, pergola, kameriye gibi oturma birimleri yaptırın. Bu oturma birimleri sayesinde yaz mevsiminin her anını bahçenizde geçirebilirsiniz.

Bahçenize koku veren bitkiler dikin. Lavanta, Biberiye, Fesleğen, Melissa, Ihlamur, Gardenia…….gibi . Hem bahçenizi zenginleştirecek hem de kokusuyla sizi ferahlatıp serinletecektir.

Bahçenizde kullandığınız oturma birimlerinin, bahçe aksesuarlarının renklerini açık tonda seçiniz. Unutmayın koyu ve siyaha yakın tonlar daha çabuk sıcaklığı çeker.

Metal aksesuarlardan ziyade ahşap malzemeler seçerseniz bahçenizde oluşacak ısının azalmasına neden olacaktır.

Bahçenizi için en uygun bahçe mobilyası temin edin. Güneşli bahçeler için mutlaka şemsiyeli olanları tercih edin. Şemsiyeler bahçe mobilyanızda otururken sizi güneşten koruyacaktır.

Her tip salıncak bahçenizi hareketlendirirken ortama eğlence, ferahlık, mutluluk katacaktır.

Yaz mevsiminde bitki hastalıklarında artış gözlenebilmektedir. Bitkilerinizin hastalık durumuna ve çeşidine göre düzenli aralıklarla ilaçlamayı ihmal etmeyin. Etrafınızda ucuşan sinekler veya ağaçtan damlayan insektisit sular ile dolu bir bahçede zaman geçirmek istemezsiniz! Bu yüzden bahçe ilaçlamanızı düzenli yaptırın veya yapın.

Mutlaka bu yaz mevsiminde bitkilerinizi de ve havyalarınızıda serinletmeyi ihmal etmeyin.Bitkilerinize düzenli vereceğiniz su size mutluluk ,serinlik ve huzur olarak geri dönecektir.Hayvanlarınıza ve dışarıdaki sahipsiz hayvanlar için mutlaka dışarıya bir kap su bırakın.

Haberin Devamı

Huzur, Mutluluk Dolu Bir Yaz Geçirmeniz Dileğimle………………….

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ///PEYZAJ MİMARI