Yaz Modası: 5 Adımda Plaja

En güzel mevsimdir Yaz. Denizin serin sularında uçabilmeyi vadeder insana; kanatsız, sakin, hoyrat ve gidebildiğin kadar derin. Hem teslim olur insan, hem de sahiplenir; kendini, sıcağı, denizi ve serin suları. Dalgalar önce iter sonrasında çeker, rüzgar bir eser bir nazlanır. En çok keyif alınan mevsimdir Yaz. Deniz denildiğinde plaj, plaj denildiğinde deniz gelir akıllara. Uzun yolların, alınan virajların ve her dağın aşağısında parıldayan suyun o özgür ruhu temsil ettiği gerçeği mutluluk verir. İşte geldi Yaz ve beraberinde de modası. Nedir bu yaz modası?

Haberin Devamı

Hazırlanmak için onca çabayı, kararsızlığı unutun! 10 adım atın ve kendinizi serin suların, gizemli derinliğine bırakın:

Bikini mi Mayo mu?

Bikini her koşulda herkesin ilk düşündüğü de olsa, aslında bu sene mayo modelleri daha çok revaçta. Üstelik dekolteleri ile de gözleri doldururken, pervazsızca aralıklar bırakmaktan geri kalmıyor. Kimisi çok renkli, kimisi akıl almaz bir sadelikte. Peki hangisini giymeli? İki alternatif var; ya tek düzeliği seçebilir ya da trikinis modelleri ile ufak bir şaşırtmaca yapabilirsiniz. Önden mayokini modellerini andıran, arkası bikini modeli gibi duran trikinis ile farklılık yaratabilirsiniz. Sezonun plaj modasından yana bir seçim kullanacaksanız da halter yakalı bikiniler ile fırfır detayına sahip olanlara yönelim gösterebilirsiniz. Asıl seçim sizin: bikini mi mayo mu?

Her Başa Bir Şapka

Yaz, plaj, deniz denildiğinde tek bir nokta şekillenir akıllarda: Güneş! Güneş artık biraz daha acımasız, biraz daha gaddar olduğu için korunmak da önemli. Kremler, koruyucular bir tarafa dış etkenlerle gardını almak bir tarafa. İşte bu durumda da şapka olmazsa olmazı oluşturuyor ve tüm başlara geçmek için bekliyor. Hasır şapkalar kendilerinden emin bir şekilde plajlara dönmeyi beklerken, vizör şapka modellerinin şıklığı onları bir adım daha temkinli ilerletiyor. Zevk kişiye özel: Hasır mı vizör mü?

Terlik Sandalet İkilemi

Terlik bir rahatlık sembolü olabilecek düzeydeyken, sandaletlerin hem rahat hem de her yere yere hazırlıklı havası terazinin dengesinin şaşmasına neden oluyor. Yine de insanın ayağı nereye ve neye alıştıysa onu seçmesi bu dengeyi yeniden ikileme sürüklüyor. Bu sene terliklerin popülerliği sokak modası içerisinde de baskın. Plaj kombinleri içinse kararsız. Sokakta terlik, plajda sandalet inadı var sanki. Bir de hem terlik hem sandalet olan modeller... Sonuç ise hemen hemen aynı; ayakları kalıplarından çıkar, denize doğru uzat. Soru değişmiyor: Sandalet mi giymeli terlik mi?

Haberin Devamı

Dünyayı İçine Bile Alan Plaj Çantası

Kendi orta boy, içi ise tüm gezegene meydan okuyor. Plaj çantaları yine büyüğü makbuldür diye seçiliyor. Havlular, yedek mayo veya bikini, güneş kremleri, gözlüğün kılıfı ve diğer ihtiyaçlar derken yastık gibi pofuduk bir kıvama geliyor. Bu yüzden de evet büyüğü gerçekten makbul hale geliyor. Bu yaz plaj çantası modellerinde şeffaf görünüm ön planda, tabii renkli olmak kaydıyla.

Plaj Kombini

Tatil günü belli, deniz orada, plaj mis gibi, çantanın durumu hazır, peki şimdi ne giymeli? Tek parça her zaman için ideal bir seçimi tetiklese de kot şortların tavrı sezon trendlerinde kendini çoktan ele verdi. Plaj elbisesi modelleri arasından da seçimler yapılabilir ya da şortlarla çok sportif bir tarzda ortaya çıkarılabilir. Tabii kimonoları unutmamak gerek. İşte son adım yine sizde: Elbise mi yoksa şort mu? Kimonoya nasıl ve kimler hayır der ki?

Haberin Devamı

Plaja doğru adım adım ilerlerken daha fazla görselden ilham almak için " " yazıma göz atabilirsiniz.
Sokak modası ile alakalı tüm trend takibi için de blogum adresine de bekliyorum.