Gündem BTK'dan yaz saati açıklaması

BTK'dan yaz saati açıklaması

29.10.2016 - 14:27 | Son Güncellenme:

Bilgi Teknolojileri ve İletişem Kurumu; bilgisayar, cep telefonu ve diğer bazı akıllı cihazların pazar sabahı 04.00'ten itibaren otomatik olarak bir saat geriye alma durumuna karşı ilgili kurum ve vatandaşları uyardı.

BTKdan yaz saati açıklaması

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, yaz saati uygulamasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

Haberin Devamı

"Resmi Gazete'nin 07.09.2016 tarih 2016/9154 sayılı kararı ile gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla, bütün yurtta 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03:00'ten itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlatılan yaz saati uygulamasının sürdürülmesi kararlaştırılmış olup, 30 Ekim 2016 pazar günü saat 04:00'ten itibaren bir saat geri alınması ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır. Buna göre 30 Ekim 2016’dan itibaren Türkiye’nin yeni saat dilimi UTC+2 yerine UTC+3 olmaktadır. Bu bağlamda;

Kurumumuz tarafından yetkilendirilerek hizmet sunan operatörler ile kurum ve kuruluşların ilgili altyapı ve sistemlerinde yaz saati uygulamasının otomatik olarak sona erdirilmemesi için gerekli düzenlemeleri yapması, altyapı ve sistemlerde hatalı saat değişikliği nedeni ile mağduriyet yaşanmaması için tüm tedbirleri alması, abonelerinin ve tüketicilerinin telefon ve bilgisayarlarında otomatik saat değişikliğine karşı uyarılması.

Haberin Devamı

Vatandaşlarımızın iletişim cihazlarında ve bilgisayarlarının sistemlerinde güncelleme yapılmamış olması halinde 30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04:00’ten itibaren otomatik saat değişikliği ile karşılaşabilecekleri ve mağduriyet yaşanmaması için güncellemelerin ve gerekli kontrollerin yapılması hususları kamuoyuna saygıyla duyurulur."