Siyaset ‘Yaz saatine tepkilerin yüzde 80’i olumluydu’

‘Yaz saatine tepkilerin yüzde 80’i olumluydu’

22.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, sürekli yaz saatine yönelik en önemli eleştirinin, çocukların okul saatleriyle ilgili olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı ile konuşarak batıdaki illerde okulların başlama saatlerini bir saat kaydırarak ayarlama yaptıklarını, böylece vatandaştan gelen tepkilerin yüzde 80’ler oranında olumlu olduğunu söyledi

‘Yaz saatine tepkilerin yüzde 80’i olumluydu’

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerini yanıtlayan Albayrak, “Ortaya çıkan en somut eleştiri haklı bir eleştiri. Çocuğu olan -benim 3 evladım var- belli ki bu saatlerde özellikle batı illerinde... Uygulama, mevcut saatlerin gün ışığından daha faydalanmak için mesai saatlerine kaydırılmasıdır” dedi.

‘Ayarlama yaptık’

Mesaisi 17.00 ve sonrasında biten yerlerde ve özellikle 21.00 sonrası mesai olan yerlerde ciddi enerji tasarrufuyla 540 ila 800 milyon TL’lik bir tasarruf oluştuğunu vurgulayan Albayrak, şunları söyledi:

“Sosyal boyutu, etkisel boyutu, en önemli eleştirinin geldiği, çocuklarımızla ilgili husus ve bunlarla ilgili, okulların saatleriyle ilgili ne yaptık? Milli Eğitim Bakanlığımızla da konuştuk, batıdaki illerimizdeki okulların başlama saatlerini 7-7.30’lardan 8.00’lere, 8.30’lara bir saat kaydırarak küçük çocukların saatlerinde de ayarlama yaptık. Hakikaten, bizim açtığımız hatlarla, vatandaştan gelen tepkilerin yüzde 80’i olumluydu, onu söyleyeyim. Birçok insan birçok noktada, yaklaşık yüzde 90 olumlu eleştiri getirmişken, yüzde 10 -15-20’lik bir oran, ağırlıklı çocuklarla ilgili bu gerekçe olmak üzere, gündemimizde, bunun notlarını tuttuk ve bir sonraki yıl planlamasını da, işin ekonomik faydası, şusu, busu, hepsi bir tarafa, bunu iyileştirmek için bu adımları da attık.”

Haberin Devamı