Yaz Sonrası Yıpranan Saçlar İçin

Günümüzde saç dökülmesi artık sadece orta yaşlı kişilerin değil 20’li yaşlardaki gençlerin de sorunu. Saç dökülmesini etkileyen faktörleri ise 4 ana başlık altında toplayabiliriz; beslenme sorunları, psikolojik etkenler, fizyolojik hastalıklar ve dış etmenler. Saç dökülmesinin düzenli devam ettiği durumlarda mutlaka bir doktora gidilmesi gerektir. Saç dökülme sorununda ilk işlemin saç ekimi olmayabilir, önce sorunun nedeninin bulunması gerekir.

Eksik ve yetersiz beslenmeler; fast food alışkanlıkları, kilo vermek için yapılan ağır diyetler ve buna bağlı vitamin ve mineral eksiklikleri saçlarda belirgin dökülmeye sebep oluyor. Yine uzmanına danışılmadan saç bakımı adı altında kullanılan sağlıksız kimyasallar da saç dökülmesinin başlıca sebepleri arasında sayılabilir. Dış faktörler olan çevre kirliliği, radyasyon yayan cihazla, bilgisayarlar, elektromanyetik kirlilik gibi faktörlerin saç dökülmelerini tetikleyebilir. Psikolojik faktörler arasında ise üniversite sınav kaygısı, gelecek, iş kaygısı ve aşk acısı gibi stres yaratan durumlar var.

Haberin Devamı

Saç dökülme şikayeti ile başvuran hastalardan önce yaşadıkları sorun ile ilgili detaylı bilgi alınıyor. Saç analiziyle birlikte bazen de gerekli tetkikleri yaptıktan sonra, tedavi protokolünü oluşturuluyor. Saç dökülmesinde tedaviye başlamadan dökülmenin nedeni ortaya koyduktan sonra; beslenmeye bağlı bir saç dökülmesi varsa diyetisyen ile ekip çalışması içerisinde özel bir beslenme program oluşturuluyor.

Saçın büyümesini sağlamak ve dökülmesini azaltmak için özel besinler öneriliyor. Eğer strese ya da kaygıya bağlı bir sorun ise kişiyi psikolog ile birlikte değerlendiriyoruz. Hastalıklara bağlı ve dış etkenlere bağlı bir dökülme varsa, hastalığın tedavisi için dış etkenlerin uzaklaştırılması öneriliyor.

Eğer dökülme yeni başlamışsa ve saçlı deride bir açılma veya seyrelme yoksa; ilaçlar, losyon ve şampuan yeterli iken, dökülme fazla ve seyrelmeler fazlaysa saç mezoterapisi, saç prp, saç aşısı ve saç dolgusu işlemlerinden kişiye en uygununu seçerek uygulamakta fayda var. Açıklıklar varsa ve deri belirgin şekilde görünmeye başlamışsa saç ekimi ve saç nakli yapılıyor. Son dönemlerde saçı tıraş etmeden 3000-3500 grefte kadar alınabilmesi kişilerin günlük hayatı da etkilemiyor.

Haberin Devamı

Son işlemin ise son dönemlerde oldukça popüler olan saç pigmentasyonu, özellikle saç ekimine uygun olmayan kadınlarda için tercih edilen bir yöntem Kişi saç derisinin görünmesinden rahatsız olunuyorsa yaptırılacak ilk uygulama. Erkeklerde ise daha önce saç ekimi yaptırmış arkada FUE veya FUT izi kalmışsa; izi kamufle etmek için de saç simulasyonu uygun bir seçenek. Son olarak da eğer saç ekimi yaptırmasına rağmen saçlı derisi hala fotoğraflarda parlıyorsa ve ekim yapacak grefti yoksa yine saç pigmentasyonunu en uygun yöntem olacaktır.

Sorularınızı instagram@opdreseraydogdu yolu ile sorabilirsiniz.