Tatil Yaza veda rotası Adrasan Koyu

Yaza veda rotası Adrasan Koyu

06.09.2017 - 15:30 | Son Güncellenme:

Eylül ayında da sıcak denizi ve sakinliğiyle dikkat çeken Adrasan Koyu alternatif tatil arayanların rotası haline geldi. Peki Adrasan Koyu nerede? Adrasan Koyu'na nasıl gidilir? Adrasan Koyu'nda ne yapılır?

Yaza veda rotası Adrasan Koyu

Adrasan Koyu, mevsim değişikliğine hazırlandığımız şu günlerde son bir tatil kaçamağı yapmak isteyenlerin adresi oldu. İşte Adrasan Koyu hakkında bilinmesi gerekenler...

Haberin Devamı

Adrasan Koyu nerede?
Adrasan Koyu, Antalya'nın Kumluca ilçesindeki bir koydur. Torosların uzantısı olan Beydağları eteklerinde yer alır. Antalya-Kaş karayolu üzerinde bulunan Adrasan, Kumluca ilçesi sınırları içinde yer alıyor. Kumluca ilçesine bağlı olan Adrasan Koyu, seyrek bir yerleşime sahip.

Adrasan Koyu'na nasıl gidilir?
Bölgeye ulaşmanın en kolay yolu Kemer veya Kumluca'dan hareket eden minibüsleri kullanmak. Özel aracınız varsa virajlı dik iniş ve çıkışlara dikkat. Otoyoldan Adrasan yönüne sapıp dağlardan aşağı müthiş manzaralı ama bir o kadar da virajlı 20 kilometrelik bir yol sizi bekliyor.

Adrasan Koyu'nda ne yapmalı?
Adrasan Koyu, Torosların uzantısı olan Beydağları eteklerinde olması nedeniyle etrafı sık ağaçlı ormanlarla kaplıdır. Kamp ve doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin en çok tercih ettikleri rotalardan biri olan Adrasan Koyu, bu yönüyle sadece yüzmek isteyen tatilcilerin değil farklı deneyimler yaşamak isteyenlerin de adresi haline geliyor. Kamp ve doğa yürüyüşleri dışında elbette Adrasan Koyu'nun tertemiz sularında yüzmeniz mümkün. Adrasan Koyu'nda hareketli bir gece hayatının olmadığını hatırlatmakta fayda var. Zaten bölgenin en büyük özelliği de sakinliği.

Haberin Devamı

Adrasan Koyu'nda nerelere gidilir?
Beydağları eteklerinde yer alan Adrasan Koyu, milli park statüsündedir. Bölgede doğa yürüyüşü yapmak, ziyaretçilerin sıklıklta tercih ettikleri faaliyetlerden biri. Bunun dışında Adrasan yakınında bulunan Olimpos da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Doğal güzellikleri kadar sahip olduğu tarihi mirasıyla da Olimpos dikkat çekiyor. Roma döneminden kalma yerleşim yeri ve mezarların bulunduğu Olimpos aynı zamanda karetta kaplumbağalarının yumurtlama alanı.

Adrasan Koyu'nda nerede kalınır?
Adrasan Koyu, Beydağları Milli Parkı'nda yer aldığı için bölgede büyük oteller bulunmuyor. Bunun yerine bölgede kalabileceğiniz pansiyonlar mevcut. Pansiyonlarda, yemek, duş, klima, televizyon gibi imkanlar mevcut.