Yazabilir miyim? evet, hayır, bilmiyorum, göreceğiz...

PembeNar’da yazar mısın?

Tabii ki...

Neden olmasın, harika…

Bayılırım zaten yazmaya, kalemim de iyidir, tabii tabii yazarım….

Sonra gelsin yine deli sorular, kurtulmaya çalıştığım mükemmelliyetçililk, ya yapamazsam kaygıları!!!

Allah’ım ben ne yazacağım… Ahkam kesmeyi hiç sevmem, aklım bir karış havada, daldan dala konarım. Bir konuya sabitlenmekte zorlanırım ben.

Bazen çılgın bir tasarımcı olurum, bazen kontrol delisi bir anne, zaman zaman gezgin, evet itiraf ediyorum çoğu zaman da bir sosyal kelebek.

Haberin Devamı

En iyisi deneme kıvamında bunları yazayım ben, bir yollayayım. Yaşadığımı, hissettiğimi paylaşabilirim ancak. Bazen bir müze dolaşırken aklımı başımdan alan bir parçayı anlatabilirim, bazen lezzetini unutmadığım bir yemeği. Bazen çocukların büyülü dünyasını, beni bir yerlere götüren bir müziği. En çok da tasarım yaparken yaşadıklarımı anlatabilirim. O zamanlar çok ilginç şeyler oluyor.

Eylül, 2014…

Ali, oğlum, 6 yaşında. Ben de kültürlü bir çocuk olsun istiyorum ya, Topkapı Sarayı’na gittik. Gayet normal bir erkek çocuğu olarak kılıçlarla, toplarla, tüfeklerle ilgileniyor haliyle. Peki ben ne yapıyorum? Padişah Elbiseleri’nin sergilendiği bölümde bir vitrine yapışmış, kopamıyorum. Altında ‘’Sultan Süleyman’ın Şehzadesi Selim için hazırlanmış Tılsımlı Gömlek 13/1133’’ yazıyor, benim gördüğüm ise mükemmel bir grafik sanatı…

Bacağımdan beni çekiştiren bir çocukla turumuzu tamamlayıp, soluğu kitapçıda alıyoruz. Konuyla ilgili yapılmış bütün çalışmaları alıp eve dönüyoruz. Ben gömülüyorum kitaplara.

Ve tam 1,5 yıl sonra, 11.Şubat.2016 tarihinde yeni gözbebeğim ‘Tılsımlı Gömlekler by House of DIV’ koleksiyonu işte böyle doğuyor. Hem de hiç aklımda yeni bir koleksiyon yapmak yokken...

Aşk’la…