Cruise Resort Pre-Fall

26 Ocak 2012

1 yetmez 2 tane... 2 de yetmez 3 tane... 3 de yetmez 4 tane...Ver ver ver ver, ver Allahım ver!

Yedi Kocalı Hürmüz’ün bu içli çağrısı, 2000lerde “moda haftaları” için söylenir oldu. Sonbahar/Kış ve İlkbahar/Yaz koleksiyonları için yapılan dev moda haftaları yetmedi, önce sadece jet sosyeteye, şık ama minik davetlerle gösterilen bir ara sezon koleksiyonu çıktı, bunlara “Cruise” ya da “Resort” dendi, zira sosyete ve mavi kan kışın çoook üşüyordu, kıyamam, buralarda duramıyordu, sıcak Akdeniz’e doğru “en iyi yatlar Türkiye’de yapılıyor be abi!” geyikli yatlarıyla açılıyorlardı. İyi ama ne giyeceklerdi? Yok artık çoktan dergilere düşmüş ana sezon koleksiyonlarını değil herhalde:) Maldivlerde eşe dosta Robinson Crusoe sefaletinde yakalanmak vardı! Nisan-Mayıs aylarında huzurlarımıza, Ekim-Kasım gibi de raflara sunulan bu Cruise koleksiyonlar da yetmedi. Kıştan ilkbahara geçerken de “yeni” bir şeyler giymek gerekti. Tamamen “ihtiyaç”tan Prefall koleksiyonları doğdu! Hem bunlar hep küresel ısınmanın, iklimsel sapıtmanın suçuydu. Daha çok koleksiyon, daha fazla rehabilitasyonda moda tasarımcısı, daha aç modeller, daha mutlu büyük alıcılar, daha mesut müşteriler! Ver Allahım ver.

İnterneti

Yazının Devamı

İndirimde ilkbahar-yaz trendlerine yatırım

4 Ocak 2012

İndirim zamanı geldi çattı, görevim sizi indirim sezonunda yeni sezona yatırım yapmaya hazırlamak:) Siz sevgili okurlara LaFontaine'in selamlarıyla Ağustos Böceği ile Karınca hikayesini hatırlatmak isterim!

İndirimlerde sadece saz çalıp şarkı söyleyip kışlıklara yatırım yapan Ağustos Böceği ilkbahar gelip havalar coşunca gardrobun başına geçer ve bir bakar ki full demode olmuş, giyecek hiç bir şeyi yok, "bunlarla dışarı çıksam tüm böcek alemi beni tefe koyar, yüzüme bile bakmaz" diye eve kapanır. Oysa karınca öyle mi ya, indirimlerde uyanıklık edip trendlere çalışıp ilkbahar/yazı da ucundan kıyısından kotarmış olan karınca havalar güzelleşince renklenen sokaklarda en trendy haliyle salınmaktadır:) Hadi o zaman İlkbahar-Yaz 2012 trendlerini bir özet geçelim.

Yazının Devamı

Sayılarla stil

13 Aralık 2011

Stil yaratmanın, doğru kombini bulmanın, proporsiyonu ayarlamanın da matematikten geçtiği bir gerçek. Bugün matematiğin o kadar derinlerine girmesek de hadi stilin aritmetiğine bakalım biraz. Sayılarla stl ipuçları1-2-3 kadar kolay!

HER KADININ GARDROBUNDA BULUNMASI GEREKEN 4 PARÇA:


3 SÜPER KOLAY DIY (Do-It-Yourself) ÖNERİSİ:


SEZONUN 5 OLMAZSA OLMAZI:

Yazının Devamı

Kafa karıştırmadan desen karıştırmak

7 Aralık 2011

Bu sezon desenler inanılmaz moda: puantiyeler, çok iri çiçek desenler, meyve desenleri, pötükareler, grafik desenler ve bunları çılgınca karıştırmak! Desenleri karıştırarak kombinler yaratmak ise zaman istiyor. Pekii eloğlu Paris'te yapınca oluyor, ben burada giyiyorum palyaço gibi oluyorum diyen var mı:)

O zaman buyrunuz Styleboom'un desenleri karıştırma sanatına dair önemli ipuçlarına:)

1) Süreklilik:
    En sertiyle başlayalım, alakasız desenleri birbiriyle giyerken göze nasıl hoş gelmeli? İşte bunun cevabı süreklilik. Alt ve üstte farklı desenleri karıştırırken yaratacağınız minik bir süreklilik sizi karmaşık değil uyumlu gösterecektir. Örneğin bluzun ve eteğin desenleri tamamen birbirinden farklı görünse de bluzun içindeki bir desenin aynısı etekte/pantolonda da devam etmişse bu süreklilik karşıdan bakana yukarıdan aşağıya devam eden kesintisiz bir optik iluzyon yaratacağından desen karmaşası varmış gibi gelmez. Tipik bir örnek de örneğin gövdedeki baskının, alt parçadaki dağınık baskılar arasına gizlenerek tekrar etmiş olması
2) Aynı desenin farklı halleri:
    Daha risksiz ve garantili desen karıştırma şekli ise

Yazının Devamı

İlk randevuda ne giymeli? Ne giymemeli?

2 Aralık 2011

İlk randevuda ne giymeli? Doğrusu soru öyle çok da "genelleme"lerle kotarılacak gibi değil, durum ciddi. Üstelik ten rengi, göz rengi, beden, mekan, saat, buluşulacak adamın maçoluk endeksi(!) gibi bilinmeyen parametreler de cabası!

EVET İLK RANDEVUDA NE GİYMELİ?
Başlamadan belirtelim, bu yazı boyunca evrim mevzuuna hiç girmeyeceğim hanımlar! ama siz aklınızdan çıkarmayın:) O ilk randevuyu yaşayacağınız varlık maalesef henüz sizin gibi aynı anda bir kaç işi birden yapamayan(ya da yapmayı tercih etmeyen), sizin kadar çok konuşamayan, bir sürü moda blogu ya da dergisi okumayan, sadece ihtiyacı kadar kıyafet alan, çok renk, çok kadın, çok laf, çok mağaza, çok çok görünce kafası karışan, modadan tek anladığı Victoria’s Secret defilesi olan bir canlı:) Ondan çok da fazla bir şey beklemeyin! O yüzden ilk randevuyu kotarmak size düşer:)
İlk randevuda ne giymeli konusu karşınızdaki kişiyi de henüz yeterince tanımadığınız için tabii ki gardrop önünde saatler geçirtebilecek bir soru, ama aslında cevabı çok da basit: "LESS IS MORE" Yani abartmadan, çoklaştırmadan, gereğinden fazlalaştırmadan giyinmek.
"Ne giymemeli?”den başlayalım. Bu konuda

Yazının Devamı

Trend raporu: Geniş Paça, Yüksek Bel, Sağlam Adım Marş!

28 Kasım 2011

Bu sezon pantolonlar şahlanarak sokağa iniyor hanımlar! Binbir çeşit modelin içinde en göze çarpan, bizi eskilerin güzelliğine en hızlı götüren ise 70'lerden kopup gelen geniş paçalı ve yüksek belli pantolonlar... Ama dikkat, basen alarmı:)

Renk ve Doku

Podyumlarda geçen kış sezonunda özellikle karamel, devetüyü, beyaz gibi soft renklerde gördüğümüz geniş paça pantolonlar bu sene daha güçlü renklerde, mücevher tonlarında emrinize amade. Zümrüt yeşili, yakut kırmızısı, kehribar sarısı... Tüvid, kaşe, krep... Bu model pantolonlara "editor's pants" deniyor, yani otomatikman havalı, otomatikman kendine güvenli bir görünümü garanti ediyor:) Kumaş modellerin yanında geniş paça jeanler de bohem kombinlerde yerini alıyor.

En selektif markalardan en ulaşılabilir olanlara kadar bu sezon bir çok katalogda birbirine benzer sayısız seçeneğiyle geniş paçalı, yüksek belli pantolonlar 70'lere; ve hatta kürk etoller, ve geniş çeperli şapkalar ekleyerek 40'lara şık bir selam durmak üzere sizi bekliyor.

Peki bu pantolonları nasıl giymeliyiz?

Yukarıdaki görselde bir kaç kombin önerisi size ilham verebilir. Aksesuar "stil sahibi" kadının en önemli silahı, en büyük yardımcısı ve aşağıdaki ipuçlarında

Yazının Devamı