Abbas Güçlü

Abbas Güçlü

aguclu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı


       Pek çok şey gibi deprem de unutuldu gitti. Çocuklar, gençler, öğrenciler sorunlarıyla baş başa kaldı. Kimi hala çadırda eğitim yapıyor, kimi de barınacak yurt bulamadığı için günü birlik İstanbul'a gidip geliyor...
       Her dakika canlı yayın yapan televizyonlar ile her gün üç - beş sayfasını depreme ayıran gazeteler de artık onlarla ilgilenmiyor. Sorunları mı bitti, yoksa Demirel'in yeniden cumhurbaşkanı seçilip, seçilmemesi gibi Türkiye için hayati önem taşıyan(!) konular mı daha öne çıktı, orası ayrı bir konu. Ama bilinen bir şey varsa, o da çocuk ve öğrenciler hala sefalet içerisindeler!..
       Deprem bölgesinden herkes gitse de bir kurum var ki, mutlaka har zaman orada olacak. İyi günde, kötü günde, dün de, bugün de, yarın da hep çocukların yanı başında olan UNICEF, depremzede çocukların karanlıktaki umut ışığı olmaya hep ama hep devam edecek...
       UNICEF'in başlattığı "Deprem bölgesindeki çocuklarımızın artık ağlayan güneş, çadırlar, helikopterler yerine yine eskisi gibi çiçekler, kuşlar, bahar resimleri yapabilmeleri için içlerindeki umut ışıklarını birlikte yakalım" kampanyası devam ediyor. Bu çerçevede bakın her gün neler yapıyorlar:
       - Çadır ve prefabrike kentlere içme suyu ve sanitasyon hizmeti sağlıyorlar.
       - Sağlık ocaklarını yeniden hayata geçirip geniş çaplı bir aşılama kampanyası ile 9 aylık bebekten 15 yaşına kadar 500 bin çocuğun aşısını yapıyorlar.
       - Okul öncesi çocukların, hamile ve emzirmekte olan annelerin özel beslenme programı ile günlük protein, mineral ve vitamin ihtiyaçlarını karşılamakta, okul çağındaki çocuklara ise sağlık ocaklarında yüksek proteinli bisküvi veriyorlar.
       UNICEF, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'deki çalışmalarını da gönüllü katkılarıyla gerçekleştiriyor. Olağanüstü felaketlerin yaşandığı şu günlerde her zamankinden çok daha fazla yardımınıza ihtiyacı var. Bir defalık bağışta da bulunabilirsiniz, her ay maaşınızdan 5, 10, 20 milyonluk otomatik kesintilerle sürekli bir bağış yolunu da seçebilirsiniz. Damla damla göl olan bu kaynaklar, bugün depremzede çocuklar için yarın da Türk Çocukları İçin Yeniden Yapılanma Planı çerçevesinde bir başka alanda değerlendirilebilir. Yeter ki siz ufacık da olsa bir bağışta bulunun.
       UNICEF'in özelliği, bir yerden televizyon kameraları çekilse de, medyanın dikkati azalsa da saha çalışmasını aynı titizlikle sürdürdüğü için sürekli yardımınıza ihtiyacı var. Ağıza sürülen bir parmak bal misali arkası gelmeyen yardımlar, mağdurları çok daha fazla rencide edebiliyor. Bu yüzden "sürekli yardım" kampanyası, yardımlar içerisinde belki de en güzel olanı...
       Özetin özeti: Çocukların yüzü hep gülsün istiyorsanız, UNICEF'e bir alo deyin ya da bir faks çekin ve bayram öncesinde mutlulukların en güzelini yaşayın!..
       UNICEF: Tel: 0312. 438 17 45, 438 00 77, Faks: 439 02 50



Yazara E-Posta: a.guclu@milliyet.com.tr